10 detalja o Lari Croft koje niste znali

S Larom ste ubijali medvjede, istražili nebrojene stare građevine, ronili u tajanstvene morske dubine i porazili brojne neprijatelje. Istina, puno znate o njoj. No, što znate o njenim počecima? Hm, vidim, zatekli smo vas. Ne brinite, zato smo mi tu, puknuta ekipa s Gameboxa, koji će rasvijetliti i proširiti vaše vidike o prelijepoj Lari. Istražili smo je od glave do pete, razotkrili je i… hm… 🙂 evo što smo otkrili.

1. Tko je Lara i kada je “nastala”?
Prvi put je naše virtualna ljepotica “zamišljena” 1996. godine, za što je kriv Tony Gard. Osnovna ideja bila je stvoriti hrabru i avanturistički nadarenu ženu po uzoru na Indianu Jonesa i ženske ikone poput Tank Girl. Originalno se zvala Lara Cruz i bila je južnoamerička istraživačica. Ipak, prezime nije zvučalo nimalo “britanski” te se ne bi dobro prodavala na tržištu. Prezime Croft dobila je (nećete vjerovati) iz običnog telefonskog imenika. Moralo je zvučati engleski, ali čim sličnije originalu. I tako se rodila Lara Croft.

2. Lara ima poremećaj višestrukih ličnosti
Ili kako se to već stručno u medicini zove. Originalni Larin karakter i izgled nije onakav kakvu je sada znamo. S jedne strane je mišićavi sociopat (istina, ne voli društvo), a s druge je strane ženstvena kao Neneh Cherry ili Beyonce. S jedne strane je “muškobanjasta” u “vojničkim” čizmama, naoružana do zuba i gimnastički spretna, a s druge strane teško ćete pronaći ljepšu i izazovniju ženu. Sjetite se samo Angeline Jolie koja ju je utjelovila u filmu. Brrrr… 🙂 Sve u svemu, užitak je pratiti svaki njen pokret.

3. Lara je povećala grudi?
Da, točno. Otišla je 2006. godine na plastičnu operaciju, povećala grudi, potegnula vašu čeljust i jezik bliže zemlji. I neke druge obline na njoj su jače i izraženije tako da je još ljepše pratiti njene pokrete. Tako će se i igre lakše prodavati. Moramo na kraju reći iako je izazovnija, sve je u granicama estetike.

10 detalja o Lari Croft koje niste znali

4. Obiteljska priča iz pozadine
Čudna, naravno. S jedne strane je mala bogatašica, kćer Lorda Hernshingly Crofta koji je preživio avionsku nesreću na Himalajima. To je originalna priča koja je promijenjena u priču u kojoj je živjela s majkom Amelijom i ocem Richardom s do 18. godine. Čudna neka obiteljska priča… 🙂

5. Stara škola
Lara se školovala u vrhunskim privatnim školama od svoje 3. do 11. godine. Nakon toga se školovala u Wimbledon High School for Girls do 16. godine (srednja škola), preselila je u Gordonstoun u 18. godni gdje je pohađala školu za međunarodni biznis i etiku. I tu je počeo njen značajniji interes za avanturu.

6. Žena koju svi znaju
Spomenite nekom ime Lara Croft i shvatit ćete kako je mnogi znaju. Prema MSN-u, Lara je daleko najpoznatija heroina iz video igara, te treći najprepoznatljiviji lik iz video igara, nakon likova Mario i Sonic.

7. Detalji, detalji
Igra Tomb Raider: Underworld leži na Larinom liku koji se sastoji od 32.816 renderiranih poligona, tako da su njeni pokreti meki i ženstveni, a opet dovoljno gipki i elastični za jednu avanturisticu. Upravo zato Lara Croft je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdetaljnije prikazan lik iz video igara.

8. Zanimljivi vodiči
Lara je svoje avanture i pametno iskoristila. Na svojim zanimljivim putovanjima po svijetu napisala je i nekoliko knjiga kao što su “A Tyrannosaurus is jawing at my head” i “Slaying Bigfoot”, a očekuje se i naslov “There’s a nerd making me do handstands”. Jako zanimljivo… 🙂

10 detalja o Lari Croft koje niste znali

9. Glumice koje su “glumile” Laru
Laru su u “stvarnom” životu imitirale mnoge poznate ljepotice koje poznajete iz kino hitova. Lista je respektabilna –
Rhona Mitra, Nell McAndrew, Alison Carroll, Katie Price, Karima Adebibe, Lucy Clarkson, Jill de Jong, Lara Weller, Nathalie Cooke, Vanessa Demouy, Sofia Vegara, Ellen Roche i neponovljiva Angelina Jolie. Pokreti Lare modelirani su na temelju Heidi Moneymaker, a glas su joj posudili Shelly Blond, Judith Gibbens, Jonell Elliott, Keely Hawes i Minnie Driver.

10. Ulica po Lari Croft
Gradsko vijeće Derby Cityja omogućilo je svojim stanovnicima glasanje za jednu od gradskih ulica. I zamislite, čak 97% građana odlučilo se za Lara Croft Way.

Eto, to je mala ali simpatična priča o prelijepoj Lari, koju možda i niste znali. Sad i vi znate tajnu… 🙂

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.