Age of Empires IV stiže na PC računala

Za sada nema glasa o tome kada će stići novi Age of Empires IV niti pretjeranih detalja, samo su objavili zgodnu video najavu ispunjenju konceptnom umjetnošću povijesnih bitaka. Hoće li to biti dovoljno da brže kucaju srca fanova?

Oglas

Posljednji Age of Empires III izašao je prije više od desetljeća, a sada je Microsoft Studios najavio da razvijaju Age Of Empires IV i da dolazi na računala.

Prva Age of Empires nastala je 1997. godine kao strategija u stvarnom vremenu koju su razvili sada-nepostojeći Ensemble Studios. Igrači su morali voditi svoje trupe kroz kameno doba prema klasičnom razdoblju, s nastavkom 1999. godine Age of Empires II, koji se odvija u Srednjem vijeku. Age of Empires III izdana je 2005. godine, s naglaskom na kolonijalno razdoblje i dodavanjem nove mehanike igranja. Tijekom 2011. godine serijal je pokušao sa Free-to-play naslovom Age of Empires Online i novom estetikom.

Ne znamo gdje će se Age of Empires IV smjestiti u povijesti, ali izbor developera – kanadski Relic Entertainment – daje naslutiti kako će ovaj nastavak imati tradicionalniji pristup. Relic je ranije radio na dobro prihvaćenim strateškim igrama, uključujući Company of Heroes i Homeworld.

“Ne možemo čekati iskoristiti svoje snage kao studio da bismo spojili povijesni kontekst s dubokom strateškom igrom i doveli ovu franšizu natrag na prijestolje i u ruke zajednice ljubitelj”, rekao je programer na blogu Post. “Radujemo se dijeljenju više detalja s vama u mjesecima koji dolaze. Za sada, samo znamo da smo preuzbuđeni što radimo na idućoj uspješnici ove legendarne franšize.”

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.