Archos GamePad je gamerski tablet s fizičkim kontrolama i 2-jezgrenim procesorom

Iako bi na prvi tren pomislili kao je ovo PS Vita, pogriješili bi. Ovo je novi gamerski tablet koji nam dolazi iz Archosa, a jednostavno su ga “gamerski” nazvali – GamePad.

Oglas

Ovaj tablet ima 7 inčni ekran, a uz fizičke kontrole trkaće igre poput Asphalt 7 će odlično funkcionirati. Spomenuti 2-jezgreni procesor radi na 1,5 GHz, a za grafiku se brine provjerena Mali 400 MP 4-jezgrena grafička kartica.

No, ovo baš nije neki “anonimus” uređaj, kako bi neki pomislili, jer licencirao ga je Google, što znači da s ovog tableta imate direktan pristup na Google Play Store – kako na glazbu i aplikacije, tako i na igre. U Archos tvrde kako je ovaj uređaj kompatibilan sa svim igrama koje se pojavljuju na Androidu, tako da odmah zaključujemo kako i radi na Android 4.0 ICS operativnom sustavu. Naime, ICS je prvi OS koji podržava gamerske kontrole što su u Archosu obilato iskoristili.

Osim fizičkih kontrola koje možete vidjeti i na slikama, postoje i one virtualne, a njima pristupate standardno preko ekrana osjetljivog na dodir.

I za kraj spomenimo kako će se Archos GamePad pojaviti na europskom tržištu u listopadu po nevelikoj cijeni od 150 eura.

I na kraju jedna brza pitalica – znate li iz koje zemlje dolazi Archos? Ne, nije Kina niti Tajvan, nego – Francuska 🙂

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.