Asus GeForce GTX 960 Mini – vrhunski gaming i za vlasnike malih PC računala!

Imate malo kućište na svom PC računalu i ne možete strpati veću i jaču grafičku karticu u to isto kućište? Ništa zato! Stiže rješenje u obliku Asus GeForce GTX 960 Mini grafičke kartice – male po dimenzijama, moćne po grafičkoj snazi!

Oglas

Asus je najavio izlazak svoje po dimenzijama minijaturne grafičke kartice, Asus GeForce GTX 960 Mini, a koja bi trebala pružiti pravo zadovoljstvo prilikom igranja video igara. Kako i sami kažu, ova je grafička kartica namijenjena vlasnicima malih računala, s malim kućištima i matičnim pločama kao što su mITX i Micro ATX.

Činjenica je kako većina gamerskih računala (naravno pravih stolnih PC-ja!) imaju velika kućišta s odličnim hlađenjem i velikim masivnim grafičkim karticama. Ova Asus GeForce GTX 960 Mini grafička kartica trebala bi biti neka vrsta “prostornog kompromisa” jer se može ugurati u manja kućišta, a zahvaljujući manjoj potrošnji struje i jakim hardverskim performansama igračima će pružiti potpuni užitak.

Da stvar bude bolje, Asus GeForce GTX 960 Mini je tvornički tunirana (overclocked) na 1.253 MHz (grafika) odnosno 1.190 Mhz (jezgra). Ugrađeno je 2 GB GDDR5 RAM video memorije, ima 1024 CUDA grafičkih jezgri te “Super Alloy Power” što znači da se otprilike 20% manje zagrijava, te je osjetno tiša, što ćete itekako cijeniti u svakodnevnom radu.

Što se tiče povezivosti, pronaći ćete DVI-I, HDMI, i 3x DisplayPort 1.2 ulaze.

Asus GeForce GTX 960 Mini grafička kartica 02

Asus GeForce GTX 960 Mini grafička kartica je idealna za brzo rastuće tržište gaminga čiji vlasnici imaju upravo mini PC računala koja su po svojoj konfiguraciji prilično jaka, a po dimenzijama mala. Primjer je Phantom One mini PC računalo s kućištem od bambusa, zanimljiv projekt koji je predstavljen i na Kickstarteru. Da, ima i toga 🙂

Za sada nema informacija od atumu izlaska i cijeni, no nadamo se kako će se vrlo brzo pojaviti na tržištu, jer je korisnici žele u velikim količinama i čim prije 🙂

Asus GeForce GTX 960 Mini grafička kartica 03

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.