Battlefield Bad Company 2 Beta Report update

Jučer smo objavili neke informacije vezane uz novi BF2, za koje zahvaljujemo našim prijateljima iz Battlefield Community Hrvatska, a evo danas su se javili s novim informacijama i puno detaljnijim impresijama. Evo što su novo saznali…

“Naime, kao što znate igra je zamišljena kao FPS multiplayer pucačina u kojoj bi do izražaja trebao doći timski rad, što se u igri dosta osjeti. Mod koji se vrti u BF2 Beta je Rush i zamišljen je tako da se jedan team brani, a drugi napada. Ukoliko su napadači zauzmu dvije strateške točke, otvara se novi dio mape na kojem se opet nalaze dvije takve točke koje je potrebno zauzeti. Cijeli ovaj sustav u principu pokazuje koliko je mapa velika jer se takav prelazak u napad može desiti čak 4 puta.

Ako igrate sa timom kojem se baš ne napada nešto previše, nemojte očekivat da će te proći cijelu mapu nego ćete zapet na prvom dijelu. Potreban je dobar timski rad i upad na prepad kako bi se zauzele točke za preuzimanje područja koje se napada. Tim koji se brani opet mora dobro paziti da im se ne dođe s leđa i slično.

Sama mapa je krcata raznim skloništima, kućama, kućicama i objektima tako omogućava pregršt opcija za sakrivanje ili taktiziranje. U te kuće možete ulaziti, penjati se na katove i promatrati što neprijatelj radi. Snajperima su ovakve opcije pravi melem.

Vozila su definitivno velika prevaga u igri ukoliko ih vaš tim ima u pogonu, a neprijatelj recimo više ne. Podijeljena su okvirno u 3 kategorije (što se tiče onih cestovnih), tako da svaka strana ima “quad” motore za prijevoz, zatim lagana oklopna vozila, te tenkove. Više igrača može koristi jedno vozilo tako da na quadu možete povesti suborca dok recimo u tenku možete imat čovjeka na mitraljezu (kao CoDWaW).

Battlefield Bad Company 2 Beta Report update

Sam sustav vizualnog ciljanja i odabiranja mete jako podsjeća na Battlefield 2, što i nije previše čudno jer pošto je to nekakva stara taktika Dice-a tima. Vozila pokazuju svoju snagu (tenk i oklopnjaci) kada ih koristite za uništavanje uporišta – zgrada ili objekata u kojima se nalazi Capture Point. Kada tenk odvali sa svojim topom pola takve kuće doslovce bježite van ili hvatate neki drugi zid (ako je još ostao koji).

Igra je krcata detaljima i svaku “đinđu” možete pokidati. Dakle, možete srušiti ograde, grane, drveće, žaluzine, vrata, prozore ,zidove i još puno toga. Tijekom igre stalno pada snijeg i na cesti imate priliku vidjet nanose snijega koje je donio vjetar. Takav ugođaj znatno otežava samo nišanjenje, a prisutnost bljeskanja sunca i svijetlosti vam u nekim trenucima toliko smeta da ne vidite ništa.

Samo drveće i okoliš u snježnoj atmosferi dodatno otežava detekciju neprijatelja. U igri je prisutna još jedna opcija, a to je Killcam. Kada vas netko ubije imate priliku vidjet tko vas je i odakle “ownao”, ali je kamera tako izvedena da vam neće baš do kraja otkrit sa kojeg točno mjesta je pucano. Ipak možda vam olakša barem malo kako bi ste se osvetili.

Kontrole su izvedene standardno u Dice maniri tako da ako ste igrali neki od BF naslova nećete previše morat mijenjati standardne postavke. Frag nije tako lako postići i potrebno je podosta vremena zadržati “fire button” na neprijatelju kako bi pao. Ne mogu dati svoj konačan sud o Hitregu premda sam igrao na jednom od Britanskih servera (50 ping), a prije toga na jednom od američkih. Mišljenja sam da  on radi dobro, ali da je problem u drugim stvarima kao što je “frame drop”, dosta zahtjevna igra i velik “lag” s vremena na vrijeme koji se javlja na svim serverima. Moramo uzeti u obzir da je ovo Beta i da je baš zbog toga puštena u pogon kako bi se dobio feedback igrača iz cijelog svijeta. Te informacije će svakako dobro doći kako bi se otklonile moguće mane, bugovi i drugi problemi.

Sustav skupljanja bodova u beti za sada radi dobro. Tijekom igre bodove skupljate na razne načine, a boduju se više ili manje ovisno prema činu borbe u kojem ste sudjelovali. Za svakog skinutog neprijatelja dobivat +50 bodova, a za vozila +100. Ako ste pomogli da nekog “skinu” dobivate +10 bodova itd, itd. Za vrijeme igre dobivate razne značke i ordene za recimo 5 headshotova u nizu ili za obranu glavne baze. Svi se ti bodovi na kraju runde zbrajaju i njihovim skupljanjem dobivate više činove, a samim tim i nove “unlockove” (oružja i druge dodatke).

Battlefield Bad Company 2 Beta Report update

Na kraju runde također imate uvid u svoj osobni score, pa se tu nalazi accuracy, k/d omjer i slično. Osjećaj igranja je sjajan i vjerujem da stvarno dolazi do izražaja na jakim strojevima. Ako ste ljubitelj ovakvih igara, a pogotovo BF serijala, nemojte niti razmišljati kupiti novu grafičku ili jači procesor kako bi igra iz računala izvukla maksimum.

Same klase i oružja su vrlo dobro riješena. Naime prva “otključana” oružja su ona koja imaju možda relativno najslabije karakteristike te je potreban veći skill kako bi nekog sa takvom puškom ubili. Sve u svemu ova igra jako puno obećava i jedva čekamo da se dokopamo full verzije. Svakako je napravljena za igranje u timu i ima vrlo velik potencijal da postane pucačina godine. Na igranje se morate naviknut, baš kao i na svaku novu igru, a ovo što smo do sada vidjeli nas je uistinu oduševilo.

HINT – igra ima podršku za dx9, dx10 i dx11. Naime, ukoliko je zavrtite u dx9 modu možete očekivat značajan porast u performansama (5-15 fps). Za sve dodatne informacije ili pitanje molimo vas da se obratite na forumu (http://www.battlefieldhr.com/forums/).”

Eto, dobili ste još jednu informaciju više. Nećemo vam sada otkrivati neke “serverske” tajne, ali očekujte puno lijepih stvari. Nadam se da ćemo se kroz koji mjesec susresti i online, preko nišana… 🙂

Naziv igre: Battlefield: Bad Company 2
Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Izdavač: Electronic Arts
Autor: Digital Illusions CE (DICE)
Vrsta: pucačina u prvom licu (FPS)
Max. igrača: 24
Namijenjena: klincima
Preporučena cijena: 59,95$
U prodaji od: 30. ožujka 2009
Službena stranica: www.battlefield.ea.com/battlefield/bf/

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.