Blockchain tehnologija u društvenim video igrama – predstavljamo PlayTable tablet/konzolu

PlayTable tablet je prva Blockchain igraća konzola na svijetu koja koristi ovu još uvijek za većinu nepoznatu tehnologiju.

Oglas

Blockchain se kao skup tehnologija može koristiti za sve i svašta, kako za povećanje vrijednosti nekih kompanija tako i za kreiranje novih digitalnih valuta kao što je bitcoin. No, ovaj puta je Blockchain tehnologija iskorištena za nešto sasvim drugačije, a to je u svijetu video igara na PlayTable tabletu ili konzoli, nazovite ga kako želite.

Ukratko, kompanija pod jednostavnim nazivom Blok.Party vidjela je priliku i mogućnost kako bi se Blockchain tehnologija mogla iskoristiti za društvene igre. Malo su mozgali, planirali i programirali, te je tako nastao PlayTable, hibrid gamerske konzole i tableta s većim ekranom.

Na ovoj će platformi biti dostupne popularne igre kao što su Catan, Ticket to Ride i Texas Hold’ Em, kao i nova igra pod nazivom Battlegrids.

Kako to funkcionira? Tablet čita informacije s fizičkih karata ili figura i te informacije pohranjuje online. Bilježi se svaki potez i pokret fizičke karte tako da ne može biti varanja. Figure mogu pri tome napredovati i mijenjati atribute, a mogu se i mijenjati među igračima. Neki od primjera u kojima je to realizirano su Angry Birds figurice, Activisionov Skylanders, Nintendoov Amiibo ili LEGO igračke.

Nešto slično omogućuje i PlayTable koji može koristiti fizičke igrađe figure na digitalnoj ploči. Svaka figura ima RFID naljepnicu, a čak možete koristiti figure koje su napravljene 3D pisačem, a koje imaju integrirani čip. S obzirom da je informacija pohranjena u Blockchainu a ne na tabletu možete je koristiti bilo gdje.

Možda vam je ovo za početak previše informacija, ali bit će vam jasnije ako pogledate video niže.

Očekuje se kako će se PlayTable tablet pojaviti u prodaji do kraja godine po cijeni od 599$, dok ga u pretplati možete nabaviti po 349$.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.