ClassCraft je igra koja se koristi i u nastavi

O tome će vam u video prilogu u nastavku govoriti Uroš Antonić, a vezano uz obrazovni sustav “Kreativno Pero”.

Oglas

Možete li zamisliti da se neke igre koriste u nastavi kao sredstvo za rad i bolje rezultate u obrazovanju? Možda je na prvu teško to prihvatiti, ali….

O ovoj temi smo porazgovarali sa Urošom Antonićem, nastavnik francuskog jezika u Odgojno – obrazovnom sistemu „Kreativno Pero“ iz Beograda. Kao veliki zaljubljenik u društvene i video igre pogotovo RPG igara, od 2014. počinje sa uvođenjem principa gamifikacije u nastavi, a od 2016. koristi aplikaciju Classcraft na satovima francuskog jezika, te 2017. godine postaje Classcraft Ambassador u Srbiji.

Organizira radionice, drži predavanja i konzultacije sa kolegama o primjeni principa gamifikacije u nastavi uz pomoć Classcraft-a. Boravio i školovao se u Alžiru i Parizu. Završio Fililošku gimnaziju i diplomirao na odsjeku za francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Završio edukaciju za usmenog prevodioca, pismenog prevodioca i sudskog tumača francuskog jezika.

Sudjelovao je u snimanju raznih projekata obrazovnog programa za RTS, te je aktivni član je Udruženja profesora francuskog jezika Srbije.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.