Europa Universalis Rome

Da ne bi bilo zabune, igrač će moći započeti igru u bilo koje vrijeme i sa bilo kojim od 50ak plemena koja će nam biti na raposlaganju tako da se ponovo radi o jednoj sveobuhvatnoj i trajnoj igri. Gali, Makedonci, Kartažani, Egipćani, Rimljani,… svi nas oni očekuju u ovoj strategiji.

Za one koji se možda do sada nisu susreli sa Europom Universalis teba napomenuti da se ne radi o klasičnoj strategiji u kojoj treba izgraditi puno vojske i onda savladati neprijatelja. Ova igra ima i elemente menadžerskih igara budući da se morate brinuti i o gomili detalja.

Možda zbog svoje kompleksnosti igra do sada i nije bila pretjerano popularna osim među hard core ljubiteljima strategija ali programeri obećavaju i mnogo intuitivnije grafičko sučelje što bi trebalo značiti i pojednostavljeno pristupanje nekim mogućnostima igre što je u prethodnim verzijama igre bio problem.

Karta će u potpunosti biti trodimenzionalna budući da nek stvari ovise i o prometnoj povezanosti nekih nacija što je igraču lakše uočiti ako je karta dobro izvedena u 3D tehnici. Primjerice, trgovačke rute mogu biti efikasnije ukoliko između točaka trgovanja nema većih prepreka.

BIOKARTA
Naziv igre: Europa Universalis Rome
Platforma: PC
Izdavač: Paradox Interactive
Autor: Paradox Interactive
Vrsta: strategija
Max. igrača: 1, 32 online
Namijenjena: svim
U prodaji od: 21. travanj 2008
Homepage: www.paradoxplaza.com

Evo i jedne snimke prethodnog nastavka igre (EU3).

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.