FIFA 09 ili Pro Evolution Soccer 2009 (PES 2009), koja je igra bolja?

FIFA 09 ili Pro Evolution Soccer 2009 (PES 2009) – koja je igra bolja?

Dakle, pokušali smo se koncentrirati na ključne dijelove igre koji su značajni za simulaciju. Pokušali smo biti čim jednostavniji i objektivniji, tako da smo igru za koju mislimo da je bolja u određenom području nagradili s oznakom plus "plus" ( + ), a slabiju s "minus" ( – ) .
Pri tome dobili slijedeće rezultate:

FIFA 09

PES 2009

Izgled i preglednost izbornika

+

Grafika

+

+

Odabir glazbe

+

Zvuk u igri

+

Težina igranja (teže je bolje)

+

Kontrola igrača

+

Statistika (igrači, utakmice,…)

+

Definicija tipki

+

Udarci, potezi, vođenje lopte

+

Izgled igrača (lice, pokreti,…)

+

Zaključak: ako izuzmemo dva najnovija nastavka prednost (za nijansu) bismo dali PES serijalu u odnosu na FIFA serijal. No, nakon posljednjih nastavka oznake "09" čini nam se kako smo od PES 2009 očekivali više, a dobili mrvicu manje. S druge pak strane FIFA 09 nam je pružila mrvicu više užitka nego smo očekivali. Možda zvuči otrcano i diplomatski, ali svi smo se u GameBox redakciji složili kako su obje igre, sa svim svojim prednostima i nedostacima, prilično izjednačene.

Stvar je samo u tome koji vam je serijal draži – jedni će braniti PES, a drugi igru FIFA. Ako nas baš tjerate da (ipak) kažemo koja nam je igra bolja makar za dlaku, ovoga puta prednost dajemo igri FIFA 09. Ako se ne slažete s nama, slobodno to komentirajte.

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.