Gas Guzzlers: Combat Carnage – hrvatska igra među Top 10

" style=

Igru krasi zapanjujuća grafika. Lokacije na kojima ćete se utrkivati su dosta raznovrsne, a kreću se od pustinje i kanjona do snježnih planinskih prijevoja. Upravljanje i ponašanje samih automobila je priča za sebe, jer se isti ponašaju kao da ste na klizanju ili kao da je netko po stazi prolio ulje, pa će za svladavanje tehnike voznog modela trebati određeno vrijeme prilagodbe.

Gas Guzzlers zahtjevna je igra, a to se najviše očituje u ostalim vozačima odnosno u protivničkom AI-u. Protivnički automobili čine se bržima od vas, a ne pomaže ni to što voze kao da poznaju svaki kamenčić na stazi napamet. Tu dolazimo i do oružja koja se može montirati na svako vozilo. Arsenal oružja je stvarno raznovrstan; na svoj automobil možete montirati sve od sačmarica i strojnica do raketnih bacača. Također, možete odabrati želite li pucati na automobile koji su ispred ili iza vas. Kao što vi koristite naoružanje, istim su opremljeni i vaši protivnici pa će tako pogodak u vaše vozilo prouzročiti lelujanje i težu upravljivost uz neizostavno gubljenje energije. Ako izgubite svu energiju, ishod je jasan.

Kako biste izbjegli takav crni scenarij, po stazi su razbacani različiti paketi od kojih svaki ima svoju namjenu. Neki služe za obnavljanje energije, nekima ćete dobiti ubrzanje odnosno nitro, neki će vam omogućiti prolijevanje ulja i postavljanje mina iza sebe itd. Kako utrka ne bi završila prije nego uopće počne, zbog povećeg arsenala oružja kojim raspolažete, postoje tzv. vatrene zone koje svaki automobil treba proći kako bi nesputano rešetanje moglo otpočeti.

Iako je vozni model izrazito arkadan, intenzitet same vožnje i utrkivanja je fantastičan. Ako vas nekakva vaša vozačka pogreška baci nekoliko mjesto unatrag, to i nije neki problem koji jedna dobro odmjerena raketa ne može riješiti. S druge strane, CPU je istu stvar sposoban napraviti i vama jer ostaje činjenica da ukoliko ste naciljali automobil koji je iza vas, vrlo vjerojatno ste se i vi našli na njegovom nišanu. Što više štete nanesete protivnicima, to više bodova dobijete koji se potom pretvore u in-game gotovinu koju možete potrošiti na razne nadogradnje postojećih automobila, njihovo naoružanje ili kupovinu novih.

Svakako pročitajte našu RECENZIJU IGRE.

Naziv igre: Mad Riders
Platforma: PC
Vrsta: trkaća simualcija, akcija
Izdavač: Tisak
Autor: Gamepires
Max. igrača: multiplayer
Namijenjena: 12+
Preporučena cijena: 129 kuna
U prodaji od: 30. listopada 2012
Službena stranica: tisakmedia.hr/Artikl/Igre-Video-igre-PC-Gas-Guzzlers-Combat-Carnage-PC-.html?q=cGdcMTAwLHByXDEyMTEx

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.