Gigabyte GeForce GTX 960 4GB pruža bolji gamerski užitak

Što kažete na ovu grafičku karticu? Istina, Gigabyte GeForce GTX 960 nije sam vrh ponude, no dovoljno je jaka da će i onim zahtjevnijim igračima izmamiti osmjeh na licu 🙂

Oglas

Iz Gigabytea nam stižu dobre vijesti. Kompanija je upravo predstavila novu grafičku karticu s kojom igranje video igara postaje još ljepša pjesma. Predstavljamo novu Gigabyte GeForce GTX 960 s 4GB video memorije. Više video memorije na ovoj grafičkoj kartici omogućuje i finiju grafiku u visokim rezolucijama.

Inače, grafička je kartica utjelovila GM206 Maxwell arhitekturu i prvo se pojavila u inačici s 2 GB video memorije (i dva aktivna hladnjaka), dok nova Gigabyte GeForce GTX 960 grafička kartica ima 4GB video memorije i tri aktivna hladnjaka, što možete vidjeti i na slikama.

Spomenimo kako ima 1024 “shader” procesorske jezgre i podržava Microsoft DirectX 12 API, Open GL 4.4 i NVIDIA GameWorks. Kartica ima i moćno WINDFORCE 3X hlađenje tako da ne bi trebalo dolaziti do pregrijavanja, odnosno pada performansi za vrijeme igranja.

Ipak, nemojte previše očekivati od ove grafičke kartice, odnosno od dodatnih 2 GB video memorije. Ipak se radi o kartici koja je namijenjena za 1080p video sustave. Istina, dobit ćete nešto na glatkijoj grafici i više sličica u sekundi (fps), no radni takt je i dalje 1216 MHz / 1279 MHz (1241 / 1304 MHz u overclocking modu).

Službena cijena nije objavljena, no vjerujemo kako će biti povoljna.

Gigabyte GeForce GTX 960 s 4GB video memorije za ekstremni gaming 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.