Google se okreće gamingu i pokreće vlastitu platformu?

Iako kompaniju do sada nismo povezivali s video igrama, no možda će se i to promijeniti. Čini se kako je Google omirisao tržište vrijedno 109 milijardi dolara i osjetio kako bi tu mogao zaraditi koju paricu.

Oglas

Zasada neprovjerene informacije govore da je Google ozbiljno se namjerio ove godine ući kao ponuđač digitalne interaktivne zabave (fancy naziv za gameanje, heh). Usluga navodno nosi kodno ime Yeti, i radi se o servisu baziranome ne streamingu. Točnije igre ne biste dobili kao fizičku pa čak ni kao digitalnu kopiju već bi se po pokretanju jednostavno skinula na vaš uređaj a dodatni sadržaj bi se preuzimao u pozadini za vrijeme igranja igre.

Usluga bi bila dostupna i preko Google Chromecast uređaja, ali bi prvenstveno za uslugu Yeti bila namijenjena konzola “Made by Google” koja bi trebala biti obznanjena ove godine. Sve bi trebalo funkcionirati na principu pretplate iako sama cijena još nije poznata, čak ni približno.

Google je navodno stupio u kontakt sa tvrtkama koje razvijaju igre kako bi ispitao njihov interes, tj. koliko su voljne napraviti port igre na Yeti ili će čak u ponudi biti i ekskluzivni naslovi.

Google se nije službeno oglasio oko ove teme, ali ne sumnjamo kako imaju plan… 🙂

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.