Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition – spasite klince u [RECENZIJA]

Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition

Još jedna odlična point-and-click avantura je pred vama. Igra Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition donosi pomalo drugačiju radnju.

Oglas

Radnja

Ponekad nije loše odmoriti se od silnih pucačina, te malo trenirati moždane vijuge u avanturama nove generacije. Sve su one uglavnom živopisne i vesele, no ne i ova. Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition vas istina vodi u školu, no nećete učiti i upijati nova znanja nego vas očekuje borba s mračnim silama, oslobađanje učenika i potpuno uništenje zla. Možete vi to, zar ne? 🙂

Radnja igre Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition ide nekako ovako… vozili ste se prema svom domu kada ste iznenada primili hitan poziv od svoje omiljene nećakinje, a koja vas je doslovno preklinjala da je pokupite iz njezine škole. Kada ste došli do škole shvatili ste kako… nešto nije u redu.

Brzo ste primijetili kako su nestali nastavnici, a učenici iz njezinog razreda postali su vrlo nasilni. I ne samo to, nego se iz gotovo svakog kuta osjećala neka mračna sila, crne sjene koje nikako ne slute na dobro.

Vaš je zadatak pretražiti cijelu školu, ali zapamtite jedno vrlo važno pravilo – nikada ne gledajte u ogledalo nakon što padne noć. Bloody Mary vas uvijek prati, a tijekom igre ćete shvatiti o kome se radi. Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition je avantura s prilično jakom, da ne kažemo mračnom radnjom koja će vas držati prikovane za stolac.

Spasite klince, oslobodite školu od mraka!

Sama igra Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition je klasična “point-and-click” avantura, no sama radnja je ponešto mračnija od drugih avantura koje ste igrali, pogotovo što se radi o osnovnoškolcima. Kako bi dočarali mračne scene, autori igre su naglasili crne i crvene tonove odnosno boje koje su odlično uklopljene u samu atmosferu igre.

I opet ćemo reći – ovo je klasična avantura, a na svakom ekranu morate pronalaziti određene dokaze i kombinirati ih s lokacijama, predmetima i osobama na istoj ili drugoj lokaciji, a kako bi vam se otvarale nove prostorije, novi akteri u igri.

Igru započinjete ispred škole, gdje vas već očekuje nekoliko predmeta koje ćete moći “kombinirati” i koristiti kako bi napredovali u igri. Ovisno o odabiru težine igranja, tako ćete teže ili lakše otkrivati nove zagonetke i predmete koji će vam pomoći u razrješavanju tajni.

Moramo reći kako igra nije nimalo lagana i morat ćete se dobro potruditi kako bi napredovali u igri. Ako i zapnete, pomoći će vam “hint” s lijeve strane ekrana, u dnu. Zagonetke su prilično dobre i zabavne, to moramo priznati. Neke su nas manje a neke više namučile, ali nekako smo se snalazili i kretali u igri prema naprijed.

Kako budete napredovali u igri, sve ćete više otkrivati mračnu tajnu koja se krije u ovoj školi, kao i izvor zla koje je obuzelo učenike. Vaš je cilj naravno sve vratiti u prvobitno stanje, ili ako hoćete – uništiti mračne sile zauvijek!

Što vas sve očekuje u igri?

Kao prvo, u Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition očekuje vas puno dobrih zagonetki i lijepo ukrašenih lokacija, a isto tako morat ćete dobro rastezati svoje moždane vijuge. Ova Collectors Edition varijanta igre donosi neke zanimljive dodatke koje nećete pronaći u originalnoj igri. Od zanimljivijih dodatka u Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition spomenimo:
– bonus nivo (uz cijelu originalnu igru)
– walpaperi, konceptualni crteži (concept art) i glazba (soundtracks), sve možete skinuti
– dodatne prostorije, stvari koje možete sakupiti
– tajne sobe 🙂

Grafika i zvuk

Kao i u drugim sličnim avanturama, grafika ovdje nije u prvom planu. Ipak igra je vrlo lijepo napravljena, lokacije su detaljne, tako da je užitak igrati ovu avanturu. Malo nam je kursor bio sporiji nego što smo očekivali, ali sve je uglavnom glatko išlo.

Glazba je također jako dobra, snimljen je poseban soundtrack i odlično prati radnju igre. Svidjela nam se, možda da je ima malo više.

Zaključak

Još jedna odlična avantura koju smo završili, to je Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition. Naravno, nećemo vam reći što vas očekuje na kraju, čisto da vam ne upropastimo iznenađenje. U svakom slučaju isplati se uzeti cijelo popodne, sjesti i dobro zagrijati stolicu, jer toliko će vam svakako trebati kako bi završili ovu igru.

Ako volite avanture, Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition je igra koju slobodno možemo preporučiti.

Na linku niže nalazi se i besplatni demo, pa ga isprobajte. Ako volite avanture, ova će vam se igra itekako svidjeti.

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 52%

+ Hvalimo:
+ fina grafika
+ solidna radnja
+ ne prejednostavne zagonetke
+ bonus nivo

– Zamjeramo
– kursor zna tu i tamo sporije raditi
– neke zagonetke nisu najjasnije
– ništa posebno

Minimalni hardverski zahtjevi (ipak, preporučujemo barem 2x jaču konfiguraciju):
• OS: Windows 8 / 7 / Vista / XP
• Procesor: Pentium 4 na 2,5 GHz
• Memorija: 1 GB
• Grafička kartica: bilo koja s 256MB RAM-a
• Tvrdi disk: 1,2 GB

Naziv igre: Grim Tales 5 Bloody Mary Collectors Edition
Platforma: PC
Vrsta: avantura, slagalica
Izdavač: Big Fish Games
Autor: Big Fish Games
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
Preporučena cijena: 13,99$
U prodaji od: 8. studenog 2012
Službena stranica: http://www.bigfishgames.com/download-games/23812/grim-tales-bloody-mary-collectors-edition/index.html

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.