GT Racing 2: The Real Car Experience recenzija (Android) – zabavna i atraktivna trkaća simulacija

Ako ste ljubitelji dobrog utrkivanja, preporučujemo vam igru GT Racing 2: The Real Car Experience. Igra ima puno mogućnosti i licencirane automobile.

Oglas

Kao kod svih sličnih igara, u svoje trkaće avanture krećete – ispočetka. Igru potpisuje Gameloft, vjerojatno jedna od najjačih kuća koja distribuira video igre na mobilnim platformama, pogotovo na Androidu. Srećom, GT Racing 2: The Real Car Experience je dostupan na svim vodećim platformama. Mi smo je isprobali na Androidu, no dostupna je i na iOS-u (iPhone, iPad) i na Windows Phone OS-u.

Igra donosi vrlo zanimljive staze, a i licencirane automobile, tako da ćete voziti Audi, Renault, Alfu Romeo, Volkswagena i sve one poznate aute. Osim toga u igri se pojavljuju i neki legendarni automobili što igri daje posebnu draž. Uživali smo u “otključavanju” igre, naravno kako smo napredovali sve dalje i dalje.

Krećemo – kupi neki auto!

Na samom početku imate tek toliko novca za kupovinu neke osnovne “krntije” s kojom ćete se početi utrkivati. Nakon što ste je kupili krećete u osvajanje prvih mjesta. Utrka ima različitih – od onih uobičajenih u kojima morate pobijediti, ali i ima i utrka kao što su eliminacija, prestizanje protivnika u određenom vremenu, dvoboji i još pregršt drugih. Uglavnom, na početku pročitajte što piše kako biste znali kako se ponašati na trkaćoj stazi.

Kada već spominjemo trkaću stazu, vi se u stvari utrkujete po gradskim ulicama. Same mape, odnosno staze su vrlo živopisne i različitih težina, odnosno s različitom količinom zavoja. Kako voziti? Zar vam to moramo objašnjavati? Kao kod drugih trkaćih igara, znate kako trebate ulaziti u zavoje, a kako bi ih prošli što većom brzinom.

GT Racing 2 The Real Car Experience recenzija 02

Kako se utrkivati?

Ono što je prilično važno je da što manje udarate u druge automobile, odnosno u zaštitne ograde jer će vam automobil osjetno usporiti. Može se baš u ključnom trenutku dogoditi da vas protivnici prestignu, a to nikako ne želite, zar ne?

Sama pobjeda donosi najviše bodova, odnosno maksimalne tri zvjezdice, kao i najviše kredita i novca. Sa zarađenim novcem možete nadograditi svoj automobil ili kupiti bolji. Naravno, sve ovisi o vama, sami odlučite o svojoj taktici kako ćete napredovati u igri. No, ključno je napredovati jer su i protivnici kasnije sve jači, brži i bolji.

Naravno, GT Racing 2: The Real Car Experience kao i druge slične igre ima mogućnost sporog i bržeg napredovanja. Za brže napredovanje ćete morati uložiti i nešto pravog novca, no ako ste dovoljno strpljivi i dobri, on vam neće trebati.

GT Racing 2 The Real Car Experience recenzija 03

Što vas očekuje u igri?

Puno sati i sati igranja, odlični automobili i staze. U brojkama, na raspolaganju vam je čak 71 licencirani automobil koji ćete provozati na čak 13 odličnih staza, uključujući i pravu Mazda Raceway Laguna Seca stazu.

Kada govorimo o proizvođačima automobila, očekuju vas Mercedes-Benz, Ferrari, Dodge, Nissan, Audi, Ford i mnogi drugi, njih čak 30-ak. A ukupni broj utrka u igri? Nevjerojatnih 1.400! Osim toga, očekuje vas i 28 posebnih utrka svakog tjedna.

GT Racing 2 The Real Car Experience recenzija 04

Igrivost

S obzirom da se radi o jednoj od najviše igranih igara na mobilnim platformama, a i jako je dobro napravljena, mnogi se pitaju je li igra GT Racing 2: The Real Car Experience bolja od legendarne igre Real Racing 3. Ono što vam moramo reći je kako je RR3 i dalje nedodirljiva i po nama najbolja simulacija vožnje i utrkivanja na mobilnim platformama.

No, GT Racing 2: The Real Car Experience pružit će vam puno zabave, odlične utrke i vjerujemo kako ćete je vrlo rado igrati. Nešto je i lakša za igranje, tako da ćete se možda i više zabaviti. Ako više volite prave i realne simulacije, preporučujemo da skinete RR3, igra je također besplatna.

Autori igre tvrde kako su u najnovijoj inačici, a koja se pojavila 22. prosinca, učinili igru još realnijom i igrivijom, a čini nam se kako su u tome i uspjeli. Utrkivati se možete i u različito doba dana i po različitim uvjetima, dok samu utrku možete pratiti iz 4 različita kuta (kamera).

Ono što nam je malo zasmetalo je nedovoljna interakcija s okolinom, odnosno s drugima automobilima, nekako sve djeluje “plastično”. Dobra je stvar što je igra online, a i možete se natjecati s prijateljima, odnosno igračima diljem svijeta. Single player, multiplayer, sami odaberite kako ćete se zabaviti.

Grafika i zvuk

Što se tiče veličine igre, ona se razlikuje od uređaja do uređaja, nama je igra GT Racing 2: The Real Car Experience zauzela oko 830 MB, tako da svakako preporučujemo dosta praznog mjesta na mobilnim uređajima.

Grafika je vrlo solidna, čak mislimo da je i dodatno popravljena u novoj inačici, što znači da će vam za igranje trebati isto tako i prilično jak mobilni uređaj (tablet, smartfon). Ako ga imate, užitak igranja bit će potpun. Zvuk je klasika, brujanje automobila. Nije baš najrealnije, ali je solidno.

GT Racing 2 The Real Car Experience recenzija 05

Zaključak

Kada sve zbrojimo i oduzmemo, GT Racing 2: The Real Car Experience je jedna od najboljih trkaćih simulacija koje možete igrati na mobilnim uređajima. Mi smo igru testirali na Android platformi i vrlo smo zadovoljni.

Inače, igrali smo na našem Xiaomi Mi Pad tabletu koji radi na Nvidia Tegra K1 procesoru tako da smo imali najbolji mogući gamerski užitak. Svakako pročitajte recenziju ovog tableta, svidjet će vam se 🙂

Igra je besplatna za download, a direktni linkovi su ovdje:
Android
iOS
Windows Phone

+HVALIMO
+ vrlo solidna simulacija
+ licencirani automobili i staze
+ igra je besplatna

– ZAMJERAMO
– nizak stupanj interakcije s okolinom
– skretanje/upravljanje je malo čudno
– prelagana za igranje

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 8,0 / 10

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.