Gunship Battle Helicopter 3D recenzija – ni Rambo se ne bi posramio provozati u heliću!

Jedna od traženijih igara na Google Play Storeu svakako je Gunship Battle Helicopter 3D. Isprobali smo je kako bi se uvjerili vrijedi li išta. I moramo priznati – zabavili smo se 🙂

Oglas

Kako kažu autori igre JoyCity Corp, pod vašim se prstima nalaze neki od najjačih helikoptera koji su letjeli nebom. Naoružani do zuba i s gelom u kosi 🙂 krenut ćete u boj protiv neprijatelja koji je uvijek višestruko brojniji. U stvari, u igri Gunship Battle Helicopter 3D smo se osjećali kao Rambo, sami protiv svih, samo što smo ipak imali oklop helikoptera.

Radnja

Nemate vremena za razmišljanje. Vaši nadređeni su vam pripremili pregršt zadataka koje morate riješiti, kako bi napredovali u svojoj vojnoj karijeri i kako bi tijek rata preokrenuli u svoju korist. Same misije u kojima ćete sudjelovati su različite. Podijeljene su u osam grupa, a kako budete rješavali jednu po jednu tako ćete i napredovati u vašoj vojnoj karijeri.

Cilj je završiti zadanu misiju u skladu sa zadanim objektivima (koji pišu prije svake misije), ono što je najvažnije je da helikopter vratite u bazu. Može biti izbušen kao sito, ali u letećem stanju. Pitanje je samo – možete li vi to? Misije su različite težine, no kako odmičete dalje trebat će vam sve bolja oprema na helikopteru, a s vremenom i bolji helikopter.

Gunship Battle Helicopter 3D recenzija 05

Krećemo u boj!

Na samom startu ćete imati običan helikopter, takozvani Little Bird, kojeg ste često mogli vidjeti po američkim filmovima iz ’70-tih i ’80-tih godina. Malen je i okruglast, no poslužit će za prve misije. Ako uspješno završite misiju, bit ćete nagrađeni s određenom količinom novaca ili kredita koje ćete upotrijebiti za nadogradnju vašeg helikoptera.

Uz standardne misije postoji i posebna grupa misija, a to su “Custom Mission”, gdje možete odabrati pojedinu misiju po drugim “cijenama”. Igra je prilično dinamična i živa, tako da se nećete moći odmarati niti u jednom trenu. Ali tako i treba biti, zar ne.

Nakon što pređete nekoliko misija i zaradite dovoljno novca moći ćete kupiti jači i bolji helikopter. Drugi je na redu legendarna Gazela (Gazelle), laki navalni helikopter velike brzine i solidnog naoružanja. S obzirom da je igra besplatna napredovat ćete vrlo sporo. Naravno, ako želite bolje i jače helikoptere, trebat ćete uložiti pravi novac kako bi brže napredovali. Znate već kako to ide na Androidu 🙂

Grafika i zvuk

Sama izvedba igre je jako dobra. Sviđaju nam se kontrole helikoptera, jer je iskorišteno sve što se moglo. Drugim riječima, helikopterima upravljate žiroskopima ugrađenim u sam tablet/smsrtfon – kako zakrećete i naginjete svoj mobilni uređaj tako će skretati i naginjati se i vaš helikopter.

Grafika u igri je prilično dobra i ako imate solidan mobilni uređaj, vrlo ćete elegantno voziti svoju letjelicu i manevrirati između neprijateljskih redova. Igra Gunship Battle Helicopter 3D daje vrlo ugodan osjećaj igranja, uz šteketanje mitraljeza, hellfire raketa i brojne eksplozije. U izborniku svira i jedna poznata ratna melodija… 🙂 Sve u svemu, tehnički je igra odrađena jako dobro i vrlo je igriva.

Zaključak

Gunship Battle Helicopter 3D je naj bolja helikopterska simulacija koju smo igrali na Android platformi. Nije niti čudo što je skinuta više od 30 milijuna puta. Na raspolaganju vam je velik broj helikoptera s kojima ćete letjeti u 3D svijetu. Zgodno je što ih možee i prilično dobro opremiti.

Sama je igrivost na visini, tako da vas igra može danima zadržati prikovanima za vaš Android uređaj. A ako u obzir uzmemo i podatak kako su misije u igri preuzete iz pravih ratnih akcija, tada je težina igranja još veća. Više detalja pronađite i na Facebook stranicama igre.

Igru možete besplatno downloadati s Google Playa.

+ HVALIMO
+ način upravljanja helikopterom
+ simpatična vojna glazba
+ velik izbor misija i helikoptera, te opreme i naoružanja

– ZAMJERAMO
– neke su misije preteške
– ne radi dobro na slabijim konfiguracijama mobilnih/tablet uređaja
– presporo napredovanje “bez novca”, sve značajnije morate platiti

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 7,6 / 10

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.