I to je došlo na red – Nvidia će proizvoditi procesore

Jedna od najvećih novosti u hardverskom svijetu svakako je ona o uskoro trećem igraču na svjetskom tržištu procesora – Nvidiji. Ovu kompaniju većina vas poznaje kao vodećeg svjetskog proizvođača procesora za grafičke kartice, a uskoro bi se mogli pojaviti i na tržištu CPU procesora. Najavili su dvije nove serije procesora.

Serija CSX 600 i CSX 650 rade na 700-800MHz i podržavaju rezolucije do 1080 piksela na 24fps-a, što i nije nešto, ali je dobar početak. Iako je nezahvalno prognozirati, mnogi špekuliraju kako bi Nvidija kroz nekoliko godina mogla sustići i prestići AMD, trenutno drugog svjetskog proizvođača procesora. A onda bi krenuli prema Intelu…

Isto tako, ukoliko Nvidija zaista uđe u tržište procesora, sigurno će u njih ugraditi svoja iskustva s grafičkim procesorima.

Zamislite slijedeću situaciju – moćan procesor s nevjerojatnim grafičkim mogućnostima, a sve na jednom čipu kojeg hladi jedan procesor i zauzima samo jedno mjesto u kućištu. Mrak, a?

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.