Igrate li online igre? Ne sumnjamo, pitanje je zanima li vas i nešto više?

Ako volite online igre, donosimo nekoliko zanimljivih činjenica koje bi vas mogle zaintrigirati, kao i neke zgodne savjete.

Oglas

Svi vole video igre, i staro i mlado, muško i žensko, na svim kontinentima, gdje god se nalazili i čime god se bavili. Ako malo zaguglate i upišete pojam igranje online igara (playing online games) ili neki sličan pojam, dobit ćete pregršt web stranica na kojima možete igrati hrpu različitih igara online, velik broj njih je u potpunosti besplatan. Neki se možda pitaju kako se te stranice uspijevaju naplatiti odnosno ponuditi besplatno igranje igara.

Modeli su razni, a najčešći je korištenje Google oglasa. Prvo treba napraviti kvalitetne web stranice na kojima ćete postaviti hrpu igara. Najbolje ih je kategorizirati po vrstama kako bi se lakše snalazili. Možete ih podijeliti kao akcijske, avanture, trkaće, pucačine, simulacije, sportske i slično.

Postoji i druga podjela online video igara koja je postala vrlo česta što smo i sami primijetili, a to su slagalice (puzzle games), društvene igre (board games), kartaške igre (card games), igre riječi (word games) i druge. Posebno su popularne online casino igre, igra ih sve više igrača.

Što se tiče tehničke izvedbe online igara najčešće su one koje možete pronaći u Flashu, a sve više je onih koji su napravljene u novijoj HTML5 tehnologiji. Isto tako, kako živimo u moderno vrijeme mnoge su se web stranice za igranje online igara modernizirale i koriste responzivni dizajn tako da igre možete ugodno igrati i na vašim mobilnim uređajima. To je vrlo važna informacija s obzirom da velik broj igrača dolazi iz svijeta pametnih telefona – uvijek ih imate uz sebe te možete igrati gdje god želite. U posljednje vrijeme sve je više “casual” igrača, tako da se igramo u bilo koje vrijeme dana i na bilo kojim lokacijama – dok nešto čekamo, u slobodno vrijeme, ili tek tako da ubijemo vrijeme, kako se ono kaže.

Isto tako, mnoge online igre omogućuju i zapisivanje vaših postignutih rezultata koje možete postaviti na posebne top ljestvice, a kako bi vidjeli koliko ste dobro plasirani u odnosu na druge igrače. Ona naprednije igre omogućuju vam i dijeljenje rezultata ali i samih video igara na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.

Upravo su jednostavne igre u kojima možete pustiti “mozak na pašu” posebno popularne. Neke web stranice prije samog igranja traže od vas da se registrirate što je već uobičajeno, no mnoge i dalje zanemaruju taj dio i ne prate koliko se igrača igra na njihovim stranicama. Zgodno je razvijati svoju malu zajednicu igrača kojima možete povremeno podijeliti i pokoju korisnu informaciju. Cilj je imati što više igara i veću posjetu, a tada imate šanse i zaraditi pokoju kunu, dolar, euro ili što već.

Bez obzira koju igraću platformu imali – računalo, mobilni uređaj ili gamersku konzolu, kada se povežete na Internet otvaraju vam se neslućene mogućnosti. Tko zna, možda smo zainteresirali nekoga da napravi svoje gamersko carstvo i tko zna, možda i vi nešto zaradite. Sve je moguće, a najvažnije je – biti uporan… 🙂

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.