Infogamer by Reboot – svakako ga posjetite (8-13. studenog 2016.)

Idućeg tjedna očekuje nas najznačajniji gamerski događaj u Hrvatskoj i cijeloj regiji – 5. Infogamer by REBOOT. Očekuje nas igranje, druženje, mnoštvo turnira, nagradne igre, akcije i poklon paketi.

Oglas

InfoGamer by REBOOT 2016 u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih gaming sajmova u Europi. Sajam će se održati u dosad najvećem izdanju i trajat će punih šest dana.

Održat će se u pet paviljona (8, 8a, 9, 10A i 11A) na površini većoj od 15.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na kojem će se predstaviti više od 200 izlagača iz 16 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Poljska, Mađarska, Njemačka, Francuska, SAD, Švedska, Japan, Južna Koreja, Kina, Velika Britanija, Taiwan, Ukrajina).

Fokus događanja bit će na predstavljanju najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara te velikih internacionalnih eSports turnira, a bit će dostupno više od 600 igraćih jedinica te 100 VR (virtual reality) uređaja.

Ovogodišnji Reboot InfoGamer prerast će svojom veličinom neke od najutjecajnijih europskih sajmova te se svrstava uz bok najvećih. Povećao se i broj velikih svjetskih izdavača, a samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i gaming hardvera.

infogamer-by-reboot-svakako-ga-posjetite-02

U suradnji s najvećim regionalnim udrugama bit će organiziran i niz velikih internacionalnih eSports turnira (natjecanja u najaktualnijim videoigrama, gdje se timovi međusobno natječu tko će osvojiti više bodova u zadanom vremenu) koji će imati svoj, posebno opremljen paviljon. Također, Indie games (mali nezavisni proizvođači videoigara koji još nisu afirmirani ili tek ulaze na tržište odnosno traže investitore za daljnji razvoj svojih kreativnih ideja) bit će veći nego prošlogodišnji te je stavljen pod novo zajedničko ime – Reboot InfoGamer Indie Games Festival.

Očekujemo više od 70 000 posjetitelja koji će prepoznati sve veći značaj gaming kulture te gaming industrije koja kao najveća svjetska industrija zabave ima već niz godina konstantan rast. Vruća tema sajma je usmjeravanje mladih ka zapošljavanju u ovoj industriji. Očekujemo još veći broj predstavljanja sve ozbiljnijih i usmjerenih regionalnih edukatora.

infogamer-by-reboot-svakako-ga-posjetite-03

Tijekom vikenda posjetitelje će dočekati najveća community imena (najpoznatiji youtuberi iz Hrvatske i inozemstva koji imaju svoje poklonike preko youtube-a i društvenih mreža) iz domene gaming video blogginga, streaminga te youtubinga kao i nekoliko velikih međunarodnih gostiju.

U okviru sajma Multimedije moći ćete razgledati izložbu Povijest pametne telefonije. Pametni telefoni su s nama već 20 godina, a kako su u Hrvatskoj prije gotovo dva desetljeća izgledali prvi pametni telefoni te što ih je u tadašnje vrijeme činilo pametnima moći ćete vidjeti u pravom muzeju mobilne telefonije. Vlasnik kolekcije starih mobitela Krunoslav Ćosić izložit će prve pametne Nokije, Ericssone, Siemense, Samsunge s ekranima osjetljivima na dodir. Moći ćete vidjeti i prve pametne telefone, poput prvog iPhona koji nije bio dostupan u prodaji u Hrvatskoj, kao niti prvi Android pa je ovo prava prilika za to.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.