Je li 2 sata igranja video igara za klince do 12 godina starosti puno?

Nekome je puno, nekome je i premalo. No činjenica je kako je prema posljednjem istraživanju NPD Groupa otkriveno kako najviše igraju djeca između 2 i 12 godina, i to više od 2 sata dnevno.

Oglas

Svi igraju video igre, manje ili više, i mladi i stari. Naravno, klinci igraju više. Najnovija studija NPD Groupa koja je napravljena između 24. studenog i 5. prosinca 2014. godine, u nju je uključeno 5.566 osoba od 2 godine starosti na više. U istraživanju je otkriveno kako se na mobilnim uređajima igraju igre za oko 57% više nego dvije godine ranije.

Najviše se igraju klinci od 2 do 12 godina, što je nekako i logično. U ovoj su studiji otkrili kako se u tom životnom razdoblju klinci igraju više od 2 sata dnevno. Iz toga možemo zaključiti kako roditelji vrlo rano omogućuju djeci korištenje mobilnih uređaja.

No, ima tu još nešto. Upravo ta djeca od 2 do 12 godina su veliki “potrošači”, ili bolje rečeno troše veliku količinu roditeljskog novca upravo na te video igre koje u pravilu jesu besplatne, ali za brže napredovanje u igri morate platiti pravim novcima, a što je itekako odlična povratna informacija softverskim kućama koji proizvode video igre.

No, oni nisu najveći potrošači. Puno više troše oni koji su osjetno stariji i koji uglavnom imaju vlastite prihoda, a to je kategorija od 30 do 44 godina starosti. Većina anketiranih imaju i igraće konzole i mobilne uređaje, a igraju se na svakome po malo.

Dodajmo na kraju kako je svaki peti ispitanik rekao kako video igre igra samo na mobilnim uređajima. I što mislite, je li 2 sata igranja video igara za djecu previše? 🙂

Djeca ispod 13 godina dnevno se na tabletu igraju više od 2 sata 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.