Koje su najbolje gaming stolice? Evo naših prijedloga!

Uložili ste puno novca u vaš PC, tipkovnicu, miš, čak i slušalice? Mislite i na vaša leđa i udobnost igranja – svakako preporučujemo i nabavku nove gaming stolice.

Oglas

Nadamo se kako se ne namjeravate igrati u onoj staroj, neudobnoj stolici od koje vas leđa zabole nakon 30 minuta. Svakako nadogradite svoju udobnost i performanse sa slijedećim gamerskim stolicama, a koje su posebno dizajnirane da bi vam omogućile dugo razdoblje igranja bez bolnih leđa ili bolnih laktova. Bez obzira imate li PC računalo ili gamersku konzolu, u nastavku donosimo neke od najboljih “gaming fotelja”. Donosimo naš TOP 5 vrlo udobnih stolica koje će odgovarati manjem ili većem budžetu.

Herman Miller Embody Chair

Ako želite najbolje, onda je to Herman Miller, ali naravno uz sočnu cijenu. Serija Herman Miller Embody sa svom opremom kreće se oko cifre od 1.500$, što je velika investicija. Ali ako ste već uložili nekoliko tisuća u svoj gamerski kutak – zašto ne zaokružiti priču i uložiti u pravu stolicu gracioznih, organskih krivulja za koju Herman Miller tvrdi kako će poboljšati vaš fokus, zdravlje, a i prilagođava se vašem svakom potezu i položaju. Ova stolica dizajnirana je u skladu s vašim pokretima, tako da će minimizirati štetu stalnog sjedenja od od 6 do 8 i više sati dnevno.

Kombinacijom ergonomske stolice s kratkim pauzama između igranja igara i dnevnog vježbanja mislite i na svoje tijelo i zdravlje. Naravno, to možete postići i bez potrošenih 1.500$, ali puno teže.

Ova stolica dolazi uz garanciju čak od 12 godina, ima responzivni dizajn i vrhunsku kvalitetu ugrađenih materijala i funkcionalnosti. Kupiti je možete na ovom linku.

DXRacer Racing Chair

Već sam naziv govori puno, a s cijenom od 369$ dolara tvrtka DXRacer nudi uvjerljive racing stolice kako bi udovoljili i najzahtjevnijim gamerima. Njihova RV001 gaming stolica je još jedan odličan primjer njihove ponude. Sadrži upečatljivu narančastu i crnu temu koja u vama budi trkači osjećaj, a nudi i jednostavnost uz čvrstu ergonomsku izvedbu. DXRacing logo vrlo vidljivo ukrašava naslon za glavu, što samo može značiti kako je ova stolica dizajnirana sa “šmekom” trkaćih automobila.

Kao i kod sličnih gamerskih stolica i ovaj je model presvučen kožnim materijalom u kombinaciji s jezgrama pjene visoke gustoće. Ova mješavina komponenti onemogućuje brzo deformiranje stolice, odnosno dugogodišnje igranje. Poput serije F modela, odlična je vijest kako postoje veći i širi modeli koji bolje odgovaraju velikim igračima.

Visoki i vitki gameri često se moraju posebno namjestiti kako bi se mogli ugodno smjestiti u “prosječne” stolice. Ovaj model upravo idealan je za visoke igrače zbog svojeg cjevastog čeličnog okvira i teže podloge koja osigurava stabilnost te pruža izvrsnu udobnost. Dizajn naslona za ruku može se u potpunosti prilagođavati duž četiri dimenzije i ima lijepo fleksibilan jastučić. Sve ove osobine omogućuju ugodnije igranje te sprečava bolove u leđima koje su rezultat nepravilnog sjedenja u neadekvatnim stolicama.

Isto tako, dizajn i izrada kotača izuzetno je važan. Napravljeni su od čvrste plastike s poliuretanskim premazima koji omogućuju glatko klizanje u svim smjerovima. Uključen je i lumbalni jastučić koji se može koristiti kao dodatno pojačanje na leđima, te kako bi se pravovremeno izbjegao početak bolova u leđima.

Kupiti je možete na ovom linku.

Drift DR200B gaming stolica

S cijenom od oko 245 eura ovaj ergonomski DRIFT stolac namijenjen je za igre s podesivom visinom i naslonom za leđa. Obloženog dizajna trkaćeg automobila DRIFT vam predstavlja evoluciju stolice za igre, s još ergonomskijim dizajnom, izgledom superautomobila i visokokvalitetnim materijalima. Vrlo često podcjenjujemo predugo držanje tijela u jednom sjedećem položaju, najčešće sjedimo ispred PC računala na nepravilan način, što može imati negativne posljedice na zdravlje, ali i na opće iskustvo igranja!

Isto tako, mnogi provode i po nekoliko sati za računalom radi posla, tako da svoje tijelo izlažemo dugotrajnim neprirodnim položajima. Upravo zato trebate pronaći rješenje koje vam omogućuje u potpunosti uživanje u radu ili gamerskom uživanju.

Stolice koje proizvodi DRIFT jedna su od najnaprednijih rješenja u industriji, pažljivo proučavana i uz izvrsnu izvedbu, što garantuje trenutno poboljšanje vašeg držanja tijela. Oblik ovog modela osmišljen je kako biste uživali u slobodnom vremenu ili igranju, možete se opustiti i u najbolje iskoristite svoje gaming iskustvo. Drift DR200B stolice su dizajnirane kao produžetak vašeg tijela i kičme, što uvelike umanjuje umor prilikom igranja.

Stolica ima izgled koji je vrlo sličan sjedalima trkaćih automobila, s mekim materijalima i obloženim oblicima. Metalna struktura također jamči dug život stolice i obložena je gustim pjenastim materijalom i visokokvalitetnim platnom i kožom. Naslonjač se može podesiti i u visini i nagibu (do 160°), možete ga prilagoditi po želi, čak i za drijemanje 🙂 Isto tako, ugrađen je 2D podesiv naslon za ruku tako da možete podesiti stolicu po visini i položaju za duga razdoblja igranja, što je vrlo korisno.

Osim za gaming, Drift DR200B gaming stolicu možete iskoristiti i za rad, čitanje i bilo kakvo opuštanje. Inače je možete kupiti na ovom linku.

Merax Leather Racing Style Office Chair

Merax nudi nekoliko desetaka različitih modela stolica za igru. Jedan od njihovih najboljih modela je Merax High-Back racing stolica za PC računala koja dolazi u pet boja uz različite nijanse stilova. Nama omiljeni je kombijancija crvene, bijele i crne boje.

Za manje od ispod 150$ dobit ćete pravo čudo od stolice. Nagib se može podešavati do 180 stupnjeva, tu su i lumbalni jastuci za vrat, podesivi nasloni za ruke, moguće je podešavanje po visini, a tu je debeli padding – sve je upakirano u vrlo elegantan izgled. Robusnost izrade nije kao kod DX Racer serije, ali i cijena je osjetno niža.

Kotači i baza izgledaju vrlo privlačno, možda nije najprozračnija i može postati vruća, dok bi i nasloni za ruke mogli biti kvalitetniji. No s obzirom na cijenu i mogućnosti ovaj je stolica za pohvalu. Kupiti je možete na ovom linku.

Tacens MGC0BBL gaming stolica

Ako razmišljate o gamerskoj stolici ispod 100 eura onda bi vaš izbor mogao posati na Tacens MGC0BBL, vrlo jeftina i praktički savršena stolica za gaming u tom cjenovnom rangu. Kvaliteta, dizajn i ergonomija su na zavidnoj razini tako da će vam omogućiti sate i sate igranja na vašem PC-u ili igraćoj konzoli, a pri tome ćete paziti i na leđa i držanje. MGC0 nudi kvalitetne materijale, podesive položaje, te dizajn koji može konkurirati i skupljim stolicama

Nagib i visina su podesivi tako da možete igrati u ravnom položaju, pod nagibom ili u krutom fiksnom položaju, povišeni iznad poda ili nogama na zemlji, ali uvijek u optimalnom i udobnom položaju, kako vam odgovara. Dostupne su brojne mogućnosti personalizacije što je također zgodno.

PU premaz i “padirani” naslon za glavu su također dio paketa. Poliuretanski premaz daje MGC0 stolici nježnost s jedne i čvrstoću s druge strane, a te su površine lake za čišćenje. Odmorite glavu i vrat uz optimalno držanje i položaje. Spomenimo i kako je MGC0 stolica opremljena “padiranim” naslonom za glavu dizajniran za igranje satima bez umora.

MGC0 nudi niz od 9 različitih boja, izbor je na vama. Možete je kupiti na ovom linku.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.