Kontroleri su budućnost konzola, a ne grafika?

Alex St John, izvršni direktor tvrtke Wild Tangent koja se bavi igrama za PC računala, ovo je potvrdio na nedavno održanoj konferenciji u New Yorku. On tvrdi kako između Wii, PlayStation 3 i Xbox 360 konzola jedino je Wii profitabilan zato što koristi “posebne komponente” i kako se od ostalih “razlikuje po ulaznim uređajima”, koje njihovi korisnici znaju kao Remote i Nunchuck.

Nintendo Wii je trenutno najprodavanija konzola u SAD-u, stoji u posljednjim izvješćima NPD-a. Samo u ožujku i travnju prodano je više od 714.000 konzola, dok je Xbox360 zabilježio 188.000 prodanih konzola, a PS3 187.100 konzola.

St John dodaje kako igre poput Rock Band i Guitar Hero prodaju i same odlično zahvaljujući novom tipu kontrolnih uređaja. Šuška se i kako Microsoft tajno razvija kontroler za Xbox 360 koji će biti u Wii Remote stilu, a koji bi u trgovine trebao stići prije Božića.

Ovo što vidite na slici, istina bila ili ne, mogući je novi Xbox 360 kontroler, pa si vi mislite…

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.