Lenovo IdeaPad Y500 – prvi gamerski laptop s dvije NVIDIA GeForce GT650 grafičke kartice

Sanjate o moćnoj pili, prijenosnom računalu, koje žari i pali i zbog kojeg konkurencija plače od muke? Evo ga, totalni moćnik koji ždere konkurenciju, to je novi Lenovo IdeaPad Y500!

Oglas

Novim Ideapadom Y500 kompanija Lenovo ponovno pomiče granice – ovaj je put riječ o prvom prijenosnom računalu s dvjema grafičkim karticama. Jedinstvena ladica Ultrabay može se, osim za dodatnu grafičku karticu, koristiti i za dodatni disk ili ventilator, čime korištenje prijenosnika postaje još naprednije.

Lenovo Ideapad stiže u notebook centar Mikronis i Lenovo Exclusive Store sredinom prosinca,  s cijenom od 9.399 i 9.999 kuna, ovisno o konfiguraciji.

Osim jedinstvenog Ultrabaya, Ideapad Y500 privlači pozornost i moćnim performansama, poput tvrdog diska kapaciteta 1 TB te do 16 GB DDR3 radne memorije. Procesor Intel® Core™ i5 ili i7 u kombinaciji s dvjema grafičkim karticama NVIDIA® GeForce® GT650 koje rade u SLI modu pretvara ovaj prijenosnik u ultimativni predmet želja gamera i drugih naprednih korisnika. Zaslon veličine 15,6 inča HD razlučivosti od 1366×768 piksela i s LED pozadinskim osvjetljenjem jamči oštru sliku, a vrhunski doživljaj upotpunjuju stereo zvučnici JBL® s tehnologijom Dolby® Home Theater™ v4.

Višedodirna ploha u potpunosti je prilagođena za sučelje operativnog sustava Windows 8, a tipkovnica AccuType ima zaobljene tipke te pozadinsko osvjetljenje za lakše korištenje u mraku.  Tu je i podrška za WiFi, Bluetooth i tehnologiju Intel® Wireless Display (WiDi) koja omogućava bežično spajanje prijenosnika na vanjski zaslon, dok je osobito korisna mogućnost punjenja mobilnog telefona preko USB ulaza čak i kad je notebook ugašen.

Uz sve ove napredne karakteristike, Lenovo Ideapad Y500 izaziva oduševljenje i svojim dizajnom i izradom sa završnim slojem od karbonskih vlakana, koji ga uzdiže visoko na ljestvici elegancije i profinjenosti.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.