Microsoft DirectX 12 donosi napredak za gaming i do 20 posto

Ljubitelji video igara pozdravit će novi DirectX 12, koji ćemo imati u Windows 10. Vaše će računalo bolje raditi i 20-ak posto, što u gamingu i grafici znači – puno!

Oglas

Ako je ovo zaista istina, tada nam ovo djeluje kao das te kupili malo bolju grafičku karticu. A u stvari radi se o nekim prednostima koje DirectX 12 ima u odnosu na DirectX 11. Microsoftovi developeri tvrde kako novi DirectX 12 API, a koji ćemo imati u Windows 10 operativnom sustavu, donosi softversko grafičko poboljšanje od oko 20% u odnosu na DirectX 11.

U prijevodu, u video igrama ćete dobiti više sličica u sekundi i glatkiju grafiku, dok bi zauzeće procesora trebalo biti manje. Ako se sve ovo pokaže istinito u praksi, a Microsoftovci tvrde kako je zaista tako, ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo.

O tome je govorio Bryan Langleyglavni Microsoftov programerski menadžer za grafiku, na jednoj od Intelovih konferencija za novinare. “Ovo je kao da ste dobili besplatan komad hardvera”, kaže Langley. “Ako ste gamer i nadogradite svoj sustav na Windows 10, te ako imate Iris Pro, video igre će izgledati za dvije stepenice bolje. Od neigrive igre dobit ćete vrlo igrivu igru na istom hardveru”.

Ovo je sigurno još jedan jaki argument s kojim će Microsoft reklamirati Windows 10 OS, a to je gaming. Gamerska je zajednica vrlo jaka u svijetu i proći će još godine i godine dok se video igre na smartfonima i tabletima uopće približe onim vrhunskim igrama na PC računalima. Koliko god se nadali, gospodo, to neće ići.

Neki su postavili pitanja hoće li DirectX 12 biti dostupan za Windows 7. No, s obzirom da je Microsoft obećao besplatnu nadogradnju s Windows 7 / 8 / 8.1 na Windows 10, mislimo kako oko toga ne treba ništa komentirati – nadogradite se na desetku i sve ste riješili.

Očekuje se kako će do Božića više od 2/3 računala imati Windows 10 i DirectX 12.

Microsoft DirectX 12 donosi 20-ak posto bolje performanse 02

Microsoft DirectX 12 donosi 20-ak posto bolje performanse 03

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.