Minecraft Education Edition premijerno na CUC 2016 u Rovinju

Microsoft je objavio kako je Minecraft Education Edition od sada dostupan u više od 50 zemalja u svijetu, između ostalog i u Hrvatskoj.

Oglas

Radi se o open-world video igri koja promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema u okruženju u kojemu je jedino ograničenje mašta. Igra je prilagođena u edukacijske svrhe, pa tako Classrom Mode aplikacija omogućuje učiteljima upravljanje postavkama na nivou svijeta, komunikaciju s učenicima te “teleportiranje” učenika. Također, učitelji mogu nadgledati aktivnosti učenika i njihov napredak bez da su aktivno uključeni u samu igru, a učenici se mogu povezivati s drugim učenicima širom svijeta i zajedno s njima učiti kroz istraživanje Minecraft svijeta.

Obzirom na dostupnost Microsoft Education Edition u Hrvatskoj, Microsoft će na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC), koja se održava od 9. do 11. studenog, održati predstavljanje ove edukacijske inačice te naglasiti važnost kolaboracije u procesu učenja. Također, eksperti iz Microsofta će predstaviti i druge alate koji služe kao podrška učiteljima s naglaskom na kreiranje sadržaja i suradnju te upoznati prisutne s edukacijskim mogućnostima i benefitima koje Microsoft pruža širom svijeta.

minecraft-education-edition-stigao-u-hrvatsku-02

Inače, Minecraft Education Edition je kreirana na temelju povratne informacije od više od 50.000 učenika i učitelja širom svijeta, a danas se već koristi u više od 10.000 učionica širom svijeta za učenje povijesti, fizike, znanosti, poezije i brojnih drugih predmeta. Ova inačica pruža razne mogućnosti učenja kroz igru, pa se tako u zasebnu igru može uključiti cijeli razred ili se pak pojedinci mogu povezati s nekim na udaljenoj lokaciji. Učitelji mogu sudjelovati u igri ili biti nadglednici te tako davati upute i ubacivati u igru web linkove s dodatnim informacijama. Učenici s druge strane mogu dokumentirati svoj rad, putem screenshotova i dokumenata u koje upisuju napredak.

Više informacija možete saznati na education.minecraft.net.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.