Minority Report – Peregrine rukavice su postale stvarnost!

Ovogodišnji CES 2010 sajam potrošačke elektronike koji je održan u Las Vegasu donio je mnoge novitete i na podrušju zabanve elektronike, odnosno video igara. Jedan od onih koji je privlačio veliku pažnju posjetitelja sajma bile su Peregrine kontroleri (tako se ovu), odnosno rukavice kojima upravljate PC računalima. Radi se o posebnoj vrsti interakcije u kojoj pomoću vrhova prstiju komunicirate s računalom dajući mu određene naredbe. To možete primijeniti kako u radu s pojedninim aplikacijama, tako i u igrama.

Tvorci Peregrine rukavica tvrde kako bi one mogle itekako dobro doći igračima strategija u realnom vremenu (RTS) i MMO naslovima jer možete izvesti čak 30 različitih pokreta i to prilično velikom brzinom. Naravno, prije toga morate naučiti kako rukavice funkcioniraju.

A cijena? Sad ćete pomisliti kako će vam se zavrtjeti u glavi od cifre. Pa i nije baš tako. Iako se tek primaju narudžbe jer još nisu u prodaji (navodno za nekoliko mjeseci), ovaj će vas egzotični i nadasve korisni gadget koštati samo 129,99$.

Kako funkcionira u praksi, pogledajte na priloženom videu.

Minority Report - Peregrine rukavice su postale stvarnost!

Minority Report - Peregrine rukavice su postale stvarnost!

Minority Report - Peregrine rukavice su postale stvarnost!

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.