Na tabletima se mali Britanci više igraju nego na Nintendo 3DS konzoli

Na tabletima se mali Britanci više igraju nego na Nintendo 3DS konzoli

Najjednostavniji odgovor ćemo dobiti i ako vas pitamo – na čemu se vi igrate? Vjerojatno na PC računalima, možda konzolama, a vjerojatno i na smartfonima i tabletima. Pa tako i mali Britanci.

Oglas

Najnovija informacija iz Velike Britanije govori kako klinci prelaze s Nintendo 3DS konzole na tablete. Tableti postaju sve popularnija platforma za igranje video igara. Nije niti čudo jer su cjenovno sve prihvatljiviji, hardverski sve jači i broj igara je sve veći. Isto tako, ponuda tableta je danas ogromna, tako da je jednoj konzoli kao što je Nintendo 3DS teško se boriti s doslovno brutalnom konkurencijom u obliku tableta.

Kakva je situacija u Velikoj Britaniji? Prema podacima koji dolaze iz kuće Futuresource Consulting, tvrde kako je ovih dana broj igrača na tabletima postao veći od onih koji se igraju Nintendo 3DS džepnim konzolama. Statistički podaci kažu kako u ovoj otočnoj zemlji čak 44% djece između 3 i12 godina starosti ima tablet, a gotovo svako treće dijete od tog broja između 3 i 4 godine. Isto tako, upravo je tablet najvjerojatniji poklon koji će roditelji kupiti djeci za primjerice rođendan, Božić ili kao poklon za neku drugu prigodu.

Statističke brojke dalje govore kako je dvostruko veća vjerojatnost kako će roditelji u Velikoj Britaniji djeci kupiti tablet nego smartfon ili igraću konzolu. Kod starije djece od 9 godina na dalje primarni su smartfoni i više ih koriste nego tablete. Jasno, u tim godinama se “razvijaju” i digitalne komunikacijske vještine, ako ih tako možemo nazvati. Tako svako četvrto dijete (25%) od 9-10 godina ima smartfon, a od 11-12 godina brojka raste na 46% (gotovo svaki drugi). Zanimljivo, kod djevojčica je postotak još i veći, čak 53%.

Na tabletima se mali Britanci više igraju nego na Nintendo 3DS konzoli

Zanimljiv je i podatak kako više od 17% godišnje potroši više od 100 funti godišnje (oko 950 kuna) na komunikacijske troškove na dječjim smartfonima.

A kakva je situacija što se tiče gaminga u Hrvatskoj? Krajem veljače jedan od vodećih hrvatskih IT portala Racunalo.com napravio je zanimljivo istraživanjeu kojem su objavili pregršt zanimljivih podataka o gamingu u Hrvata. Svakako pročitajte.

Preporučujemo:

Koje se video igre i na kojim platformama najviše igraju u Hrvatskoj?
Najviše se igraju nezaposleni i studenti, muškarci nešto više od žena

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.