Najjači CS:GO regionalni esports tim dobio financijsku injekciju od 250.000 eura!

Riječ je o timu Binary Dragons koji se specijalizirao za natjecanja u igri Counter Strike, igri čiji se nagradni fond na svjetskim natjecanjima kreće između 250 tisuća i milijun eura.

Oglas

Jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice – elektronički sport, poznatiji pod imenom esports, dobio je ozbiljnog konkurenta s domaćih prostora. Mladi hrvatski poduzetnici Dragana Gučanin i Antonio Meić osnovali su tvrtku Valiance UG u Njemačkoj koja zajedno s finskim investitorima ulazi na velika vrata moderne esports industrije investicijom od 250 tisuća eura koju su uložili u najjači CS:GO regionalni tim.

Riječ je o timu Binary Dragons koji se specijalizirao za natjecanja u igri Counter Strike, igri čiji se nagradni fond na svjetskim natjecanjima kreće između 250 tisuća i milijun eura. Ovaj je tim sastavljen od trenera, menadžera i najboljih regionalnih igrača – Đorđa „DJOXIC“ Niciforovića, Luke „emi“ Vukovića i Nestora „LETN1“ Tanića iz Srbije, Nemanje „huNter“ Kovača iz Bosne i Hercegovine te Anela „NENO“ Cekovića iz Makedonije, koji će krenuti u pohod na sam vrh svjetske ljestvice. Osim velikog internacionalnog iskustva, ovi se dečki mogu pohvaliti visokim 38. mjestom na globalnoj HLTV ljestvici (https://www.hltv.org/team/8481/valiance) koja predstavlja 250 relevantnih timova koji se u esports industriji mogu nazvati profesionalcima, a uz veliki potencijal, želju i radne navike te profesionalnu podršku tvrtke Valiance UG, bolja pozicija na ljestvici samo je pitanje vremena.

Esports trenutno predstavlja jedno od najbrže rastućeg tržišta koje su prepoznali najpoznatiji svjetski brendovi i kompanije ulažući stotine milijuna dolara u njegov razvoj. Procjenjuje se da se u esports industriji prošle godine zavrtilo između 500-750 milijuna dolara, a ta će brojka do 2018. godine porasti na nevjerojatnih 1,8 milijardi dolara. Stoga ne čudi da su se među investitorima našle i velike svjetske sportske face poput Magica Johnsona, Shaquillea O’Neala ali i klubovi poput FC Barcelona i New York Yankeesa, koji ulažu u profesionalne timove i igrače čime se tradicionalni sport kakav dobro poznajemo sve više veže i isprepliće s esports industrijom.

Ovaj su trend vrlo brzo prepoznali i hrvatski osnivači tvrtke Valiance UG koja je pokrenuta u Berlinu radi povoljnije investicijske okoline. Njihova podružnica u Hrvatskoj trenutno zapošljava 20 ljudi i ima dva studija iz kojih se organiziraju natjecanja za mobilne i esports igre. Ovi su mladi poduzetnici unutar tvrtke Valiance UG nedavno pokrenuli i brend Valiance & CO, koji se bavi organiziranjem i vođenjem esports timova i igrača koji profesionalno igraju TIER1 esports naslove Counter Strike Global Offensive, DOTA2, League of Legends. Ulaganjem u nove timove i profesionalne igrače strelovito streme na sam vrh svjetske esports scene, a najnovija akvizija tima Binary Dragons, s kojima u potpisali ugovor, pokazuje da su itekako ozbiljni u svojim namjerama.

Planirana investicija od 250 tisuća eura u tim Binary Dragons omogućit će njihovu vrhunsku pripremu za predstojeća CO:GO natjecanja. Osim marketinga, ljudskih resursa te digitalne podrške koji će se uključiti u njihov razvoj, nekoliko tjedana uoči velikih natjecanja igrači se dolaziti u Zagreb, u takozvani boot camp, kako bi se u potpunosti pripremili za izazovna natjecanja. To znači da ih očekuju intenzivni treninzi od 12 do 16 sati dnevno, a tad će se u stručni tim uključiti i psiholozi i kondicijski treneri kako bi se igrači mentalno i fizički pripremili za izuzetno stresna natjecanja koje se odvijaju u dvorani pred više od 50.000 gledatelja te s preko 200 milijuna gledatelja koji ovakva natjecanja gledaju putem online streamova.

Binary Dragons se trenutno natječe u oba regionalna CS:GO natjecanja, a glavni su favoriti za osvajanje VIP ESL Adria Lige kao i prve sezone Esports balkan lige. Valiance UG team planira u sljedećoj godini investirati dodatnih milijun eura, a svoj će portfolio Valiance & CO ojačati s novim igračima i timovima koji će se boriti na najprestižnijim esports natjecanjima kao što su Dota 2, League of Legends i Playerunknown’s Battlegrounds u što se planira investirati do 250 tisuća eura po igri.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.