Narco Terror – zgodna akcijska pucačina iz trećeg lica [RECENZIJA]

Narco Terror

Pred vama je još jedna “ramboidna” igra u kojoj se borite sami protiv svih. Narco Terror je igra u kojoj se borite protiv narko kartela.

Oglas

Radnja

Igra Narco Terror vas stavlja u cipele jednog FBI agenta koji nema pametnijeg posla nego sam krenuti protiv čitavog narko kartela. I to je praktički cijela priča. U igri se pojavljuju još neki likovi kao što su vaša kćer ili najbolji prijatelj, no sve se vrti oko napada na članove kartela, uništavanje droge i ludih eksplozija.

Autori igre su preko Narco Terror poslali poruku koja je malo čudna – posao s drogom izaziva eksplozije. Barem smo mi to tako shvatili u igri. Što je bilo više droge bilo je i više eksplozija. Zanimljivo, zar ne? 🙂

Narco Terror

U boj, u boj, protiv drogice…

Ok, ne morate biti baš potpuno sami u svemu tome. Igrati možete u kooperativnom modu, što toplo preporučujemo jer je gotovo nemoguće neke dijelove prolaziti samostalno. Ok, probat ćete i možda i uspjeti, ali solo igranje je vrlo teško.

Inače igru Narco Terror pratite u trećem licu iz ptičje perspektive i imate prilično dobar pregled terena i svega što se oko vas događa. Ispočetka će igra biti jednostavna i neće biti previše pripadnika kartela koji će vas istovremeno napadati, tako da ćete ih moći sređivati prilično lako. No, kako se situacija bude razvijala bit će vam sve teže i napadi će biti sve učestaliji i u većim grupama.

Ono što možemo preporučiti u svakoj igri, pa tako i u igri Narco Terror je da sakupljate po terenu sve što naiđete – streljivo, oružja, granate, a posebno lijekove. Kada se stvori gomila oko vas vaša će snaga nestati u trenu, a onda paketi s lijekovima itekako dolaze do izražaja.

Narco Terror

Oružja i kretanje

Ispočetka ste naoružani samo pištoljem, a kasnije će se pojaviti i druga oružja. Uglavnom, ono osnovno što morate znati je da se po terenu krećete kursorskim ili ASWD tipkama, a pucate mišem. Protivnike gađate tako da miša odnosno vašeg lika okrećete u smjeru gdje se nalaze protivnici. Kada na terenu pronađete i bombe, s njima također možete efikasni sređivati više protivnika ako se istovremeno nalaze na ekranu.

Svakako pratite što se događa u lijevom gornjem dijelu ekrana. Tu su smješteni podaci o vašem junaku, stanje zdravlja (zelena linija) i broj bombi koje imate. U donjem lijevom dijelu ekrana su informacije o vašem oružju i streljivu. U svakom slučaju imat ćete itekako izazovan put do potpunog uništenja narko kartela. Pitanje je samo imate li vi snage za to?

Jača karakteristika igre Narco Terror su svakako eksplozije kojih ima na sve strane i koje su vrlo česte. Naime, poterenu ima puno zapaljivih stvari, pogotovo “plinskih boca” koje će vrlo rado eksplodirati i u vašoj blizini, zato ih se čuvajte i budite dalje od njih.

U principu, sam način igranja se svodi na to da pokušate preživjeti sve napade. Ne morate uvijek poskidati sve protivnike, ponekad je pametno i pretrčati teren i napredovati dalje, naravno ako u tome uspijete.

S obzirom da su protivnički meci vidljivi kako lete prema vama, ako ste dovoljno vješti moći ćete ih vrlo elegantno izbjegavati, naravno ne uvijek ali što više to bolje. I još ćemo jednom ponoviti kako je solo igranje vrlo teško, gotovo nemoguće, ali u kooperativnom modu, e tu se mogu napraviti čuda 🙂

Narco Terror

Može li jedan FBI agent pobijediti cijeli kartel?

Može, može, ako ste dovoljno uporni i spretni. Srećom, vaš je lik vrlo prepoznatljiv na terenu jer su protivnici vrlo slični, što je vrlo bitno kako se ne bi izgubili u gomili. I sam teren po kojem se krećete je prilično zgodan, onako južnoameričko tropski, razne luke i drugi zgodni i živopisni tereni u kojima je pregršt interaktivnih elemenata. Hm, ako se zapaljive boce mogu nazvati pregršt 🙂

I sami su glasovi u igri prilično zgodni, iako nismo nešto pretjerano oduševljeni, mogli su to napraviti puno atraktivnije i žešće u stilu Narco Terror pucačine. Čak nas je igra Narco Terror u nekim elementima podsjetila i na vojni stil, jer ima nekih elemenata kao npr. džipovi s montiranim mitraljezima (koje ćete također koristiti). Ispočetka će igra biti malo “dosadnjikava”, ali kad dobijete jača oružja, e to je prava stvar 🙂

Cilj igre Narco Terror je uništiti narko kartel i pri tome ostati živ. Kako se igra bude razvijala pomislit ćete kako je to nemoguće, ali može se. Mi smo uspjeli. Uglavnom, očekuje vas 12 misija, oružja možete (i morate!) nadograđivati, a i “drop in / drop out” multiplayer (offline/online) je pravi dobitak. Sve u svemu, zgodna igra koja nam se svidjela 🙂

Narco Terror

Grafika, zvuk, igrivost

Grafika je prillično solidna, iako ništa posebno. Nekako nam se čini kako nije dovoljno oštra, no klizi dovoljno glatko za ugodno igranje. Iako je radnja iz ptičje perspektive likovi su dovoljno veliki za zabavno igranje.

Zvuk se uglavnom svodi na pucanje i eksplozije, te pozadinsku glazbu koja se u žešćoj akciji gotovo niti ne čuje, te tu i tamo pokoji glas i govorancija koja je uglavnom nerazumljiva. Ali sam ukupni dojam o igri Narco Terror je pozitivan.

Narco Terror

Zaključak

Narco Terror nam se učinila kao prilično zgodna igra koju smo rado igrali, najviše zbog kooperativnog moda i moćnih eksplozija. Tu i tamo se pojavljuju i “video dijelovi” koji prikazuju radnju, ali nas je najviše privukao onaj akcijski dio.

Vjerujemo kako će se Narco Terror svidjeti mnogim igračima koji žele pustiti mozak na pašu i napucavati se bez puno razmišljanja do mile volje. Svidjet će vam se i cijena igre koja je na Steamu samo 9,99 eura.

Ako ste i vi protivnik narko kartela, pokažite im koliko ste žestoki kroz igru Narco Terror! Naravno, pogledajte u nastavku i naš gameplay 🙂

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 6 / 10

+ Hvalimo:
+ humor, stil igranja
+ zgodne eksplozije
+ kooperativni mod

– Zamjeramo
– neke su scene pretrpane protivnicima, ništa se ne vidi
– teško je igrati sam
– malo oružja

Minimalni hardverski zahtjevi:
• OS: Windows 8 / 7 / Vista / XP
• Procesor: dual-core na 2 GHz
• Memorija: 2 GB
• Grafička kartica: AMD Radeon HD 4000 serija ili NVIDIA GeForce 8 serija
• Tvrdi disk: 2 GB

Naziv igre: Narco teror
Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Vrsta: akcija
Izdavač: KochMedia
Autor: Deep Silver
Max. igrača: 2
Namijenjena: svima
Preporučena cijena: 9,99 eura (Steam)
U prodaji od: 31. srpnja 2013
Službena stranica: http://www.deepsilver.com/us/game-view/view/game/access16/narco-terror-12/

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.