Nintendo Android tablet s edukacijskim igrama, a spominje se i iOS

Nintendo Android tablet

Veliko ime u svijetu gaminga, Nintendo, ovih se dana povezuje i s našim gamerskim svijetom ali u drugačijem svjetlu – šuška se o Nintendo Android tablet uređaju.

Oglas

Prva informacija govori kako bi se trebalo raditi o tabletu koji bi trebao biti više orijentiran prema gamingu, odnosno prema video igrama. Ipak, nekako nam se čini kako je upravo Android platforma postala toliko popularna da je Nintendo, ali i mnoge druge gamerske platforme, počele opasno gubiti svoje korisnike (o čemu već govorimo najmanje dvije godine), te su se odlučili djelomično priključiti Android platformi te napraviti Nintendo Android tablet.

Nije to sve, priča ide još dalje ili šire. Šuška se kako se Nintendo neće samo zaustaviti na Android platformi, nego će navodno proizvesti i tablet na iOS platformi. Naravno, očekujemo kako će Nintendo Android tablet biti više orijentiran prema igraćem svijetu, što bi bilo i logično.

Za sada još uvijek nije jasna smjernica Nintenda u kojem će točno smjeru krenuti, no sigurno je kako će to biti neka mobilna orijentacija. Hm, kao da sada već nisu, Wii je džepna “mobilna” platforma. No, Android i iOS kao platforme očito donose nešto što nema klasični Nintendo.

I sad na kraju, spomenimo i neke zanimljive naslove kao što su Mario, Zelda, Metroid, Smash Bros i druge igre na Androidu. Iako o tome za sada nema potvrde, ako nas pitate bit će dovoljno da se igre sličnog tipa pojave na mobilnim platforma, pa tako i na Nintendo Android tablet uređaju.

Inače, ako vas zanima odakle je potekla ova informacija, na svom Twitter kanalu je to slučajno “spomenuo” Nando Monterazo, softverski inženjer Nintendo of America. Za sada je još sve na glasinama, nema nikakvih tehničkih i drugih specifikacija.

Nintendo Android tablet

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.