Nintendo NX – nasljednik Wii U konzole će raditi na Androidu?

Što ustvari donosi Nintendo NX projekt? Teško je u ovom trenutku reći. No, nekako nam se čini kako bi to mogla biti i svojevrsna prekretnica za japanskog gamerskog diva koji itekako ima problema posljednjih nekoliko godina, kako u distribuciji svojih Wii i 3DS konzola, tako i u prodaji video igara.

Oglas

Vjerujemo kako je razvoj mobilnih uređaja i migracija igrača s drugih platformi na mobilnu ozbiljno ugrozila gamerske konzole. To osjeća i veliki Nintendo čija bi nova konzola, Nindendo NX, mogla raditi na Android OS-u.

Koristi su višestruke – poznata platforma, pristup Google Playu, široka paleta hardvera,… no, nije nam jasno kako će onda prodavati svoje igre. Nindendo ovih dana ozbiljno razmišlja o nekoliko stvari, a to je razvoj novih igara na postojećoj ili nekoj novoj platformi. Hoće li se odlučiti za razvoj igara na Androidu, to bi voljeli vidjeti. No, nismo sigurni kako će to proći u praksi jer je većina svega na Androidu besplatna.

Najnovija informacija koja dolazi iz izvora bliskom kompaniji govori kako bi se nešto trebalo dogoditi iduće 2016. godine. Prvi veliki zaokret mogao bi biti prelazak na Android OS. Naravno, odluka još nije definitivna, no kako se stvari razvijaju, skloni smo razmišljati kako bi se to zaista moglo i dogoditi. Moguće je kako će Nintendo razviti neko svoje posebno gamerski prilagođeno sučelje, no očito je kako se priča kotrlja u tom smjeru.

Nintendo NX – slijedeća gamerska konzola mogla bi raditi na Androidu 02

Čini nam se kako nam je jasna namjera Nintenda – omogućiti developerima rad na poznatoj “otvorenoj” platformi, te se priključiti tržištu na kojem se već nalaze brojni igraći naslovi. Ono što bi Nintendo mogao napraviti je podići cijelu priču na jedan viši nivo.

Naravno, priča bi mogla otići i u negativno smjeru, a to je da se APK datoteke s video igrama pojave i na piratskim serverima, razbijene i besplatne, no to je rizik koji će Nintendo svakako morati preuzeti, ako se žele priključiti Google Playu. Naime, iako je nivo piratskih igara na mobilnim platformama osjetno manji nego na PC računalima, te Playstation i Xbox konzolama, itekako ih puno ima. Skoknite do nekog torrent servera i uvjerit ćete se i sami.

Kako god bilo, ovo je po nama vrlo zanimljiva priča, tako da s nestrpljenjem očekujemo nove informacije o Nintendo NX projektu/konzoli, a koja bi trebala zamijeniti postojeću Wii U konzolu. Hoće li to biti gamerski tablet, konzola s mogućnostima tableta ili nešto treće, vidjet ćemo… 🙂

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.