Nintendo NX novi gamerski modularni tablet s odvojivim kontrolerima

Ova kompanija je osjetila kako je vrijeme za migraciju na mobilne platforme, a u tom se smjeru upravo razvija i nova Nintendo NX konzola, koja bi navodno trebala biti tablet s dodatnim kontrolerima za igranje video igara.

Oglas

Gaming na mobilnim platformama se nevjerojatno brzo razvija tako da je ovo i logičan korak. Ljubitelje video igara, pogotovo Nintednove džepne konzole, razveselit će ova vijest. Naime, kompanija priprema novu Nintendo NX konzolu ili bolje rečeno tablet s navodno odvojivim kontrolerima.

Već se neko vrijeme najavljuje ovaj gaming uređaj, a na slikama možete vidjeti kako će izgledati, odnosno kako će se spajati dodatni kontroler. Kada ga odvojite vjerojatno će raditi kao klasičan tablet. Pitanje je samo na kojem će OS-u ili sučelju raditi. No, ono što je sigurno je kako bi trebao konkurirati nasljednicima Xbox One i PS4 konzola.

Moguće je kako će Nintendo NX biti modularan, a moramo priznati i kako nas donekle podsjeća na Razer Edge gamerski tablet, filozofija vrlo slična, no nadamo se kako će cijena biti povoljnija. Inače, spominje se i kako će baterija biti nevjerojatno izdržljiva, a što je vrlo bitna karakteristika kod gaminga.

Nintendo NX dolazi sa zanimljivim patentom odvojivih kontrolera 03

Kao što i sami možete vidjeti, kontroler ima 4 tipke, a spaja se preko neke vrste magnetskog mehanizma ili neke druge vrste kontakta. Ako se zaista radi o magnetu nadamo se kako će biti prilično jak, a kako igrači u žaru igre ne mogu iščupati kontroler. Možda će se tako ili na sličan način spajati i neki drugi moduli, možda nešto po uzoru na legendarni GameBoy.

Nintendo NX dolazi sa zanimljivim patentom odvojivih kontrolera 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.