Nintendo NX bit će novi moćni tablet s odvojivim kontrolerima i Nvidia Tegra X1 procesorom

Nintendo NX mnogi opisuju kako moćnu prijenosnu konzolu s vlastitim ekranom i odvojivim kontrolerima koji su postavljeni s lijeve i desne strane.

Oglas

Na slici koju možete vidjeti u nastavku prikazana je navodno nova Nintendo NX prijenosna konzola koja će biti toliko praktična da ćete moći odvojiti i kontrolere. Ili nije?

Šuška se kako će raditi na moćnom Nvidia Tegra procesoru. Iako znamo kakve Nintendo konzole radi, ovaj ćete uređaj možda malo teže strpati u džep jer će navodno biti veličine tableta. Sedmica, osmica, desetka… za sada ne znamo. No, novi Nintendo NX uređaj bi mogao izgledati kao Razerov Edge uređaj, na slici niže.

Nintendo NX mnogi opisuju kako moćnu prijenosnu konzolu s vlastitim ekranom i odvojivim kontrolerima koji su postavljeni s lijeve i desne strane. Kada se odvoje, uređaj se pretvara u tablet. Navodno će se kontroleri moći koristiti za miltiplayer. Isto tako, navodno ćete konzolu moći spojiti na poseban “docking” te igrati igre gledajući na puno veći TV ekran.

Nintendo NX projekt tableta konzole s odvojivim kontrolerima 02

Što se hardvera tiče, raduje nas što bi se ispod haube trebao nalaziti Nvidia Tegra X1 procesor, tako da bi mogao konkurirati današnjim novim mobilnim uređajima. A OS? Možda Android? Hoće li to zaista tako biti, vidjet ćemo. Dugo nešto pozitivno nismo čuli iz Nintenda, bilo bi vrijeme…

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.