Nintendo Switch je navodno plagijat, Wikipad spreman za tužbu

Nintendo Switch navodno koristi Gamevice tehnologiju odvojivih kontrolera. Wikipad je spreman za višemilijunsku tužbu.

Oglas

Što se tiče gamerskih konzola Nintendo Switch je vjerojatno nešto najbolje što se pojavilo u 2017. godini. Mnogi misle kako se radi o originalno proizvodu. Radi se u stvari o tabletu s gamerskim kontrolerima koji su naravno odvojeni od samog tableta.

No, tako ne misli kompanija Wikipad, koja smatra kako je Nintendo ovim proizvodom prekršio patentno pravo. Navodno su oni vlasnici ovog patenta. Točnije, Nintendo Switch i njegovi odvojivi Joy-Con kontroleri su previše slični njihovom Gamevice pristupu i nastaje problem.

Wikipadov tim je još 2012. godine namjeravao na tržište izbaciti ovakvu gamersku konzolu, koja bi također bila i 3D (bez naočala), kao i game streaming. Na žalost nisu je uspjeli realizirati, ali je patentno pravo ostalo.

Za sada se niti jedna kompanija nije službeno oglasila oko tužbe. Čak se spominje kako bi i Razer i Archos mogli tužiti Nintendo zbog sličnih tableta.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.