Nintendo Switch se prodaje bolje očekivanja

Prodajne brojke Nintendo Switch konzole govore kako su u SAD-u i Japanu ostvarili nove prodajne rekorde, što će im dati dodatni vjetar u leđa.

Oglas

U Nintendu itekako zadovoljno trljaju ruke, jer se njihova nova konzola prodaje bolje nego što su bila njihova očekivanja. Bilo je upitno kako će se prodaja Nintendo Switch pozicionirati u vrijeme jakog pritiska mobilnih uređaja brojnih proizvođača, no čini se kako kompanija ima vrlo jaku karizmu i cijenjena je među kupcima.

Prema podacima koje je objavio Wall Street Journala, japanska je kompanija odlučila udvostručiti proizvodnju, tako da će u ovoj 2017. godini proizvesti čak 16 milijuna konzola. Već sada imaju rekordnu prodaju i možemo reći kako je Nintendo Switch najbrže prodavana kompanijina konzola ikad.

Inicijalno je kompanija namjeravala proizvesti samo 8 milijuna konzola, no prodajne brojke već sada govore kako će to biti premalo. Prve su analize govorile kako će se tijekom 2017. godine prodati samo 5 milijuna Nintendo Switch konzola zbog cijene od solidnih 300$ i bez ijedne igre u paketu, no očito je tržište puno bolje reagiralo.

Kada već spominjemo video igre, vjerojatno su neki novi naslovi i njihove odlične recenzije dodatno potaknuli prodaju, a jedna od najviše spominjanih igara je “Zelda: Breath of the Wild”.

Spomenimo kako je Nintendo Switch samo u prvom tjednu prodaje dostigla brojku od 1,5 milijuna prodanih primjeraka, a u prvom mjesecu čak 2,5 milijuna. Nije teško zaključiti kako 5-6 milijuna, koliko su govorile prve procjene, neće biti dovoljno tako da će Nintendo morati “naštancati” još nekoliko milijunčića konzola.

Samo u Japanu je Nintedno u prvih 7 dana prodao čak 329.152 primjeraka konzole. Sada ih očekuju slatke muke – dodatna proizvodnja…

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.