Nintendo zadovoljan zaradom Wii i DS konzola

Iako su zadovoljni zaradom u fiskalnoj godini koja završava s 31. ožujkom 2009. godine, i to u prvom redu u prodaji Wii i DS (Double Screen) konzole iz Nintenda predviđaju pad prodaje na globalnom tržištu.

Samo na prodaji Wii i DS konzola u kompaniji su zaradili 2,8 milijardi dolara. Smanjenje zarade očekuju u fiskalnoj 2010. godini i to u prodaji za 2,1% a u dobiti za 11,8%. 

Već od prije znamo kako je Nintendo Wii konzola prodana u više od 50 milijuna primjeraka širom svijeta, dok se Nintendo DS (Double Screen) prodana u dvostruko većem broju, oko 100 milijuna primjeraka. Za iduću fiskalnu godinu očekuju prodaju od oko 26 milijuna Wii konzola i oko 30 milijuna DS-a.

Zanimljiva informacija koja dolazi iz Nindenda potvrđuje ono što smo i prije zaključili a to da će igraću industriju recesija i ekonomska kriza tek okrznuti. Ili kako to naš narod kaže – kruha i igara…

Nintendo zadovoljan zaradom od Wii i DS konzola

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.