Nvidia GeForce GTX 1060, 1070 i 1080 najbrži GPU-ovi do sada

Nvidijina Pascal arhitektura donosi prijenosnicima vrhunske perfomanse, energetsku učinkovitost i VR mogućnosti.

Oglas

Nvidia je predstavila GeForce GTX 1080,1070 i 1060 GPU-ove za prijenosna računala. Isto tako, od danas su dostupni i novi modeli prijenosnika s isto tako novim grafičkim karticama koje, kako kažu, donose “kvantni skok” u perfomansama i energetskoj učinkovitosti.

Novi se grafički procesori temelje na Nvidia Pascal GPU arhitekturi, a proizvedeni su u najnovijem FinFET 16nm procesu. Nne samo što su dizajnirani za najviše perfomanse već su i optimizirani za odličan odnos perfomansi i potrošnje. Više puta nagrađivana Pascal arhitektura čini GTX 10 seriju idealnim temeljem za razvoj prijenosnih računala koja omogućuju korisnicima igranje u VR-u (Virtual Reality).

Proizvođači gamerskih prijenosnika visokih perfomansi koriste spomenute grafičke procesore u modelima koji su tanki samo 18 milimetara, teški samo 1,8 kilograma KG i opremljeni sa najnovijim tehnologijama, a kako bi omogućili vrhunske perfomanse za 4K gaming na 120 Hz.

Kako tvrde u kompaniji, grafički procesori temeljeni na Nvidia Pascal arhitekturi predstavljaju najveći skok u perfomansama u povijesti računala kada je u pitanju prelazak na novu arhitekturu. Dostupni se modeli ugrađuju od tankih i lakih prijenosnika pa sve do pravih zamjena za desktop računala. Kada govorimo o VR-u ili PC gamingu, performanse su daleko bolje od onih na mobilnim platformama, što je i očekivano.

U usporedbi s Maxwell arhitekturom prošle generacije nova serija 10 omogućuje do 75% bolje performanse. A uz Dual-FET napajanje i kontrolere u dvije faze omogućne je čak trostruko veći “overclocking” za još jače perfomanse.

Nvidia GeForce GTX 1080, 1070 i 1060 grafički procesori - najbrži do sada 02

Battery Boost tehnologija i G-SYNC ekrani

Nova GTX 10 serija grafičkih procesora također uključuje podršku za najnoviju Nvidia Battery Boost tehnologiju koja omogućuje dvostruko dulji rad baterije prilikom igranja video igara, te osigurava značajno stabilnije perfomanse dok laptop radi na bateriji. Uz Nvidia G-Sync tehnologiju, najbolji gamerski monitori postaju još bolji – po prvi put ćete u rezoluciji 2500 x 1400 točaka dobiti osvježenje ekrana od 120 Hz, čak i na prijenosnim računalima.

VRWorks i Ansel na laptopima

Kao i svi Pascal grafički procesori nova GTX 10 serija za prijenosnike podržava i Nvidia VRWorks tehnologije. One uključuju Nvidia Simultaneous Multi-Projection tehnologiju koja omogućuje trostruko bolje VR perfomanse u odnosu na prošlu generaciju, a što će gamerima pružiti realniji i bolji doživljaj igranja u virtualnom svijetu.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se također integrira u najpopularnije grafičke endžine kao što su Unreal Engine i Unity. A više od 30 igara poput Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data je trenutno u razvojnoj fazi.

Nvidia GeForce GTX 1080, 1070 i 1060 grafički procesori - najbrži do sada 03

Tu je i Nvidia Ansel tehnologija, moćni alat za snimanje sadržaja u igrama koji omogućuje istraživanje, snimanje i dijeljenje igre na načine koji do sada nisu bili mogući. Sa Ansel tehnologijom korisnici mogu učiniti kompoziciju snimki u igri, onako kako oni žele, pomicanjem kamere u bilo kojem smjeru i iz bilo kojeg kuta u igri. Čak se mogu snimiti i 360 ° stereo fotosfera snimci koji se kasnije mogu pogledati korištenjem VR naočala ili Google Cardboard dodatka za telefon. Mirror ‘s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt i The Witness su prve igre koje dolaze s podrškom za Ansel a također se očekuju i mnoge druge.

Dostupnost

Gamerska računala opremljena s Nvidia GeForce GTX 1080 GTX 1070 i GTX 1060 grafičkim procesorima su dostupni odmah od vodećih proizvođača diljem svijeta kao što su Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager i XMG. Za cijene i dostupnost se raspitajte kod lokalnih distributera.

Nvidia GeForce GTX 1080, 1070 i 1060 grafički procesori - najbrži do sada 04

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.