Nvidia GeForce GTX VR Ready – jeste spremni za virtualnu realnost u igrama?

Čini nam se kako će u bliskoj budućnosti biti vrlo važno koja računala podržavaju virtualnu stvarnost, a koja ne, jer je ovo vrlo vjerojatno smjer u kojem će se razvijati nove video igre.

Oglas

Na CES 2016 sajmu u Las Vegasu kompanija je predstavila svoj novi Nvidia GeForce GTX VR Ready program pomoću kojeg ćete prepoznati koja računala podržavaju VR (Virtual Reality), a za očekivati je kako će proizvođači računala i grafičkih kartica također svoj razvoj usmjeriti u ovom smjeru.

Program je namijenjen krajnjim korisnicima koji bi uz njega trebali lakše prepoznavati ona računala koja mogu ponuditi VR iskustvo uz pomoć GeForce GTX VR Ready značke. Ovo će sigurno utjecati i na samu njihovu prodaju, tako da će zanimljivo biti pratiti ovaj dio, te kako će se razvijati.

Poznato je kako Nvidia surađuje s vodećim svjetskim PC proizvođačima računala kao što su Acer, Alienware (Dell), Asus, Hewlett Packard, odnosno proizvođačima grafičkih kartica kao što su EVGA, MSI i Zotac. Samim tim su definirana i minimalni hardverski zahtjevi kako bi se mogla koristiti VR oprema.

Nvidia GeForce GTX VR Ready program premijerno na sajmu CES 2016 02

Minimum hardvera uključuje Nvidia GeForce GTX 970 ili jača grafička kartica za stolna računala ili GeForce GTX 980 za prijenosna računala. Uz to bit će vam potrebno i:
•    VR headset
•    PC računalo s USB 3.0 podrškom,
•    CPU: Intel Core i5- 4590 ili jači
•    8 GB RAM-a i li više
•    2x USB 3.0 ulaza i HDMI 1.3 video izlaz
•    Windows 7 SP1 OS ili noviji

Najzanimljivije premijere smartfona, tableta, laptopa, pametnih satova i narukvica te druge potrošačke elektronike na CES 2016 sajmu potražite na ovom linku.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.