Nvidia Shield 2 gamerski tablet s novim Tegra X1 procesorom koji je 40 posto jači!

Ako do sada niste nabavili prvu generaciju Nvidia Shield tableta, pričekajte izlazak dvojke, koji se očekuje uskoro. Iz Nvidije jeavljaju kako će biti puno moćniji.

Oglas

Ako ste sretni vlasnik Nvidia Shield gamerskog tableta, tada znate kako na njemu sve radi praktički savršeno. Sama OTA (On-The-Air) nadogradnja dolazi vrlo brzo, hardver odlično odrađuje posao i idealan je za igranje video igara. Naravno, pri tome zgleda odlično 🙂

Početak godine 2015. za Nvidiju je bio vrlo značajan. Predstavili su novi Tegra X1 procesor koji će se pojaviti i u drugoj generaciji hvaljene Nvidia Shield gamerske konzole. Sve je to lijepo, divno i krasno, ali možda je vrijeme i za novi model, pošto se pojavio i novi procesor. Slažemo se s onima koji tvrde kako se tehnologija, odnosno uređaji prebrzo mijenjaju, a prva se generacija Nvidia Shield tableta još nije niti ohladila.

Ono što je sigurno je kako će nova Nvidia Shield gamerska konzola odnosno tablet imati i novi Tegra X1 procesor. Samo ćemo vas podsjetiti kako prva generacija radi na hvaljenom 4-jezgrenom Tegra K1 procesoru na 2,2 GHz, jednom od najboljih procesora (ako ne i najbolji!) koji se pojavio prošle godine, a koji ima i naš Xiaomi Mi Pad na kojem testiramo Android video igre. Novi tegra X1 sve podiže na novi nivo – imat će 8 jezgri, razvijen je u 64-bitnoj arhitekturi i nosit će oznaku “Maxwell” tehnologije.

U brojkama, novi Tegra X1 je oko 40% moćniji od K1, što je zaista impresivno. Prva generacija Nvidia Shield konzole je bila odlična – 2 GB RAM-a, 16 ili 32 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza, te dvije kamere od 5 MP.

Od druge generacije Shielda očekujemo 3 GB ili 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, te kamere od 8 MP. Ekran bi također trebao biti bolji od prethodnika, koji je imao 1200p. Očekujemo i 4G LTE podršku. U svakom slučaju, novi Nvidia Shield gamerski tablet bit će itekako zanimljiv. A cijena? Vjerojatno u skladu s trenutno aktualnim modelom, možda za dlaku skuplji.

Nvidia Shield gamerski tablet radit će na novom Tegra X1 CPU 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.