Održani Dani gaminga u Luminiju – Varaždinci uživali uz virtualnu stvarnost (VR)

Više od dvadeset tisuća ljudi posjetilo je Dane gaminga koji su se tijekom vikenda održali u trgovačkom centru Lumini.

Oglas

Za vrijeme “Dana gaminga” u trgovačkom centru Lumini prošli je vikend, kažu, posjetilo više od 20.000 ljudi. U virtualnu su stvarnost zakoračili svi – od 7 do 77 godina.

Virtualnu su stvarnost u centru Lumini željeli isprobati posjetitelji oba spola i različitih dobi. Tako su naočale za virtualnu stvarnost istodobno koristili kako dječaci i djevojčice od 5 godina, tako i njihovi djedovi i bake od 75 godina.

Posebno zanimljiv svima je bio prvi 360˚ video engleske reprezentacije. On je posjetiteljima omogućio da slavne nogometaše dožive izbliza pri izlasku na travnjak, ali i u svlačionici.

Turnir PES 2017 u kojem je sudjelovalo stotinu igrača, osvojio je Nikola Janković, jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj. Pobjednik natjecanja u igri Gunjack VR bio je Jakov Fabić, a napeto je bilo i natjecanje u simulaciji vožnje gdje su o pobjedniku odlučile stotinke. Tu je prvo mjesto na kraju zauzeo Mirko Đurin.

dani-gaminga-u-luminiju-varazdince-odusevila-virtualna-stvarnost-02

Najuspješniji natjecatelji osvojili su vrijedne nagrade SportVisiona, Tehnomarketa i prvog hrvatskog studija virtualne stvarnosti Legame. Cijeli je događaj zabilježen tehnikom 360° video snimanja što je prva takva snimka s gaming događaja nastala u nekom trgovačkom centru u Hrvatskoj.

dani-gaminga-u-luminiju-varazdince-odusevila-virtualna-stvarnost-03

dani-gaminga-u-luminiju-varazdince-odusevila-virtualna-stvarnost-04

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.