PlayStation 4 protiv Xbox One protiv Wii U – tko pobjeđuje u ovom ratu?

Rat među konzolama za video igre traje već godinama. Tri glavna igrača su Sony, Microsoft i Nintendo, a kako sada stvari stoje čini se kako su zvijezde trenutno najviše naklonjene Playstationu.

Oglas

Najnovije statističke analize govore kako trenutno pobjeđuje PS4, a navodno bi do 2019. godine prodaja Sonyjeve konzole mogla biti i do 40% veća od prodaje Xbox One konzole. Analitičke brojke govore kako će u godinama koje dolaze PS4 imati najbolju prodaju, čak 40% bolju od Xbox One konzole, dok Nintendova Wii U konzola više uopće nije u istom kolosijeku.

Procjenjuje se kako će do 2019. godine biti prodano 80 milijuna PS4 konzola, stoji u izvješću Strategy Analyticsa. U istom je izvješću navedeno kako će se u istom periodu prodati oko 57 milijuna Xbox One konzola. To je vjerojatno i godina kada će se pojaviti nova generacija igraćih konzola. Kada govorimo o Nintendo Wii U konzoli, procjenjuje se prodaja oko 20 milijuna konzola do 2019. godine.

Također se navodi kako gameri i dalje vrlo rado igraju video igre na PS4 i XOne konzolama, uz visoku kvalitetu grafike na velikim TV ekranima, unatoč nevjerojatno jakom i brzom rastu online, cloud i mobilnih igara.

Podvucimo crtu – u ovom ratu konzola za sada pobjeđuje PS4 protiv Xbox One konzole, dok Wii U kaska za njima.

PlayStation 4 protiv Xbox One 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.