Pokemon Go – zabrana i u Singapuru i Tajvanu?

Iako postoji svojevrsna zaštita u igri koja prepoznaje ako se vozite u automobilu (a koja je i vrlo upitna!), statistika govori kako je do sada već uhvaćeno oko 1.200 vozača koji su uhvaćeni u igranju igre za vrijeme vožnje.

Oglas

Izgleda da se priča samo počela “odmotavati” u Iranu, nije izolirani slučaj. Vlasti u Singapuru, a nakon njih i vlasti na tajvanskom otoku također žele zabraniti Pokemon Go. Ili napraviti neke izmjene. Naime, najnoviji zahtjev koji je upućen prema Nianticu, startup tvrtki iz San Francisca, govori o izbacivanju svih cestovnih lokacija, pogotovo autoputeva.

Prema nekoj našoj logici, ovo je daleko veća opasnost za vozača koji igra Pokemon Go i druge sudionike u prometu od primjerice telefoniranja ili slanja SMS poruka jer vam je potrebna puno veća koncentracija koju usmjeravate na video igru u lovu na virtualne likove.

Prvu zabranu za koju znamo se pojavila u Iranu o čemu smo ranije pisali, a slično bi se moglo dogoditi i u Singapuru i na Tajvanu. Nacionalni odjel za promet (National Freeway Bureau) je i javno od autora igre zatražio uklanjanje svih tajvanskih automobilski cesti iz video igre.

U skladu s tim će i povećati broj policajaca koji će kontrolirati cestu. Igrače nije teško prepoznati, jer u automobilima često naglo staju ili skreću u određenom pravcu što može prouzročiti prometne nesreće. Ukoliko policija na Tajvanu ulovi vozače u igranju Pokemon Go igre ili korištenju mobilnog uređaja za vrijeme vožnje, kazna za vozače automobila je 97$, a za motocikliste 33$. A i nisu im baš neke kazne.

Singapur i Tajvan također namjeravaju zabraniti Pokemon Go 02

No, u međuvremenu je ekipa iz Niantica zaradila oko 200 milijuna dolarčića, pa sada može stići i pokoja zabrana.

Ovome treba dodati i brojne komentare naših čitatelja, od kojih su neki čak spomenuli kako su se počeli brinuti kada dolaze na zagrebački Jarun, gdje poveća gomila igrača “baulja” okolo u potrazi za Pokemonima. Jeste i vi među njima, ili je vaša lokacija neka druga? 🙂

Što može napraviti odvlačenje pažnje od prometa možete vidjeti u video prilogu niže, scene izgledaju nevjerojatno, ali može biti i puno gore.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.