Prince of Persia Shadow and Flame za Android i iOS [MINI RECENZIJA]

Prince of Persia Shadow and Flame za Android i iOS

Poznati naziv igre, poznati junak, princ Perzije, znamo ga iz prijašnjih platformi. I evo ga opet u igri Prince of Persia Shadow and Flame.

Oglas

Radnja

Prince of Persia Shadow and Flame je u stvari ponovno oživljavanje istoimene legendarne igre koja spada u kategoriju akcijskih platformi, a koju smo rado igrali prije 15-ak godina, možda i više. Igrate je u “side scroll” načinu igranja, a radnja vas vodi po raznim “platformama”, valjda je to zato i platformska igra 🙂

Uglavnom, sama radnja je smještena odmah nakon radnje koju smo “ostavili” u igri Prince of Persia Classic. Naš Princ ponovo će krenuti u opasne avanture koje će mu definirati njegov život. Istraživat ćete, sakupljati predmete, boriti se protiv neprijatelja, kostura i svega što vam stan ena putu. Otkrivajući svoju prošlost definirat ćete svoju budućnost!

Kako igrati?

Igra Prince of Persia Shadow and Flame baš i nije tako jednostavna. Očekuje vas 14 nivoa koji su grafički odlično napravljeni, osjećat ćete kao da igrate u pravom 3D stilu. Očekuje vas i pet različitih okoliša po kojima ćete se kretati, svaki ima svoje draži, prednosti i nedostatke.

Ova zanimljiva akcija se može igrati vrlo jednostavno, samo trebate naučiti komande. Krećete se tako da povlačite prstom lijevo ili desnopo ekranu, skačete tako da povučete prst prema gore, a čučnete da povučete prst prema dole. Protivnike sređujete tako da povučete prstom preko njih, a mač će odraditi svoje.

U igri Prince of Persia Shadow and Flame predstavljen je novi borbeni sustav koji je vrlo jednostavan. Postoje i posebni borbeni potezi,a kako budete napredovali u igri tako ćete otključavati i nove i jače poteze. Isto vrijedi i za nova oružja, što dalje idete baratat ćete boljim i jačim oružjem.

Grafika i zvuk

Grafika je oku vrlo ugodna, boje su živopisne i tu nemamo nekih primjedbi. Možda da se naš lig i sama akcija u igri brže kreći bilo bi možda bolje i dinamičnije, no to je samo naše mišljenje, možda vi volite sporiju akciju. U borbi postoji napad i obrana, s vremenom ćete shvatiti kako to funkcionira.

Ovisno o radnji na ekranu, tako se “pali” i glazba. Ubrza kada ste blizu neprijatelja i u borbi. Možda bi bilo bolje da je ima i dok se krežete, ovako samo čujete pozadinske zvukove.

Ukupni dojam

Prince of Persia Shadow and Flame je vrlo simpatična igra i jedna od definitivno boljih koje smo vidjeli na Android platformi, a koliko nam je poznato dostupna je i na iOS-u (iPhone, iPad). Uodno nas je iznenadila igrivost, način kretanja i borbe jer je sve vrlo jednostavno.

Ono što ćete svakako morati je uključiti moždane vijuge kako bi pronašli sve potrebne predmete i pravi put kako bi završili igru. Nije lako, ali mi smo uspjeli, možete i vi. Kako izgleda igra možete vidjeti i u videu koji smo snimili niže.

Download:
Google Play (3,54$)
Apple App Store (2,99$)

Recenziju napisao: princ David Komarić

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.