Prvi profesionalni gaming edukacijski studio u regiji- EXP Algebra

Udruga za promociju elektroničkog sporta “EXP Algebra” najavljuje “EXPerience The Day” – cjelodnevni događaj na koji su pozvani svi gameri i ostali koje zanimaju računalne igre, a koji će se održati 31. listopada 2015. s početkom u 12 sati i trajanjem do večernjih sati.

Oglas

“EXP Algebra” je udruga koju su krajem 2012. godine osnovali studenti Visokog učilišta Algebra s ciljem promocije gamerske subkulture, računarstva, računalnih tehnologija, game developmenta te organizacije javnih događanja ove tematike.

Udruga za promociju elektroničkog sporta “EXP Algebra” poziva sve zainteresirane gamere, igrače računalnih igara ali i one koje zanima njihov razvoj, na “EXPerience the Day”, cjelodnevno događanje u sklopu kojega će se održati kvalifikacijski turnir u igri “Counter Strike: Global Offensive” za predstojeći InfoGamer te će biti predstavljen i “EXPerience the Room”, prvi pravi, profesionalni gaming i edukacijski studio za streaming igara u regiji.

U sklopu događaja “EXPerience The Day”, “EXP Algebra” će predstaviti prvi profesionalni gaming studio na području regije, a koji će i na dan događanja i u budućnosti omogućavati prijenos uživo (live stream) raznih turnira u računalnim igrama i drugih događaja u području rada udruge, obradu audio i video sadržaja i ostalih edukacijskih sadržaja vezanih uz IT, te produkciju originalnih sadržaja za YouTube kanal udruge. Visoko učilište Algebra opremilo je “EXPerience The Room” kako bi studenti ovog učilišta i ostali zainteresirani za područje obrade zvuka i videa imali na raspolaganju najsuvremeniju opremu. Udruga “EXP Algebra” također planira uspostaviti suradnju s hrvatskim studijima za razvoj računalnih igara.

U suradnji s udrugom Game Events i časopisom za kulturu računalnih igara, Reboot, “EXP Algebra” na isti dan organizira i kvalifikacije u igri “Counter Strike: Global Offensive”. Ovaj kvalifikacijski turnir namijenjen je svim gamerima koji žele osigurati svoje mjesto u finalima koja će se održati tijekom sajma InfoGamer u studenom, u Zagrebu. Zainteresirani gameri moraju se za kvalifikacijski turnir prijaviti najkasnije do 30. listopada putem web stranice http://www.expgaming.org/experience-the-day-2015/. Oni koji se žele prijaviti za posjet samom događaju “EXPerience The Day” trebaju poslati e-mail na contact@expgaming.org jer je broj mjesta ograničen. U prijavi je potrebno napisati imena i prezimena svih osoba koje će doći kao posjetitelji.

Posjetitelji koji odluče doći na “EXPerience The Day” također će moći uživati u gledanju ovih kvalifikacija uživo, što će biti demonstracija tek jedne od mogućnosti novog profesionalnog gamerskog studija. Na događaju se očekuju brojni gosti s hrvatske gaming scene, a kao posjetitelji su dobrodošli svi.

EXP Algebra - prvi profesionalni gaming edukacijski studio u regiji 02

Sa shvaćanjem da su gaming i IT vrlo bliski, želimo ovim projektom približiti mladima srž Visokog Učilišta Algebra, priliku da se uči ono što se voli i voli ono što se uči. Želimo demonstrirati da zabava i profesionalnost nisu dva međusobno isključiva pojma, a da je učenje igra u nivoima koja nikada nema kraja. Kao gameri, poznajemo strast a kao studenti na Algebri, prepoznajemo kako ju predočiti ostatku svijeta.
– Kristina Đurek, predsjednica udruge “EXP Algebra”
Od osnivanja podupiremo, a sada i širimo zajedničke aktivnosti s Udrugom za promociju elektroničkog sporta ‘EXP Algebra’ ne samo zato što je gamerska scena izuzetno živa i zanimljiva, već i stoga što je područje razvoja računalnih igara, game development, u snažnoj uzlaznoj putanji. Nedavnim promjenama nekih naših kolegija ovo smo područje još čvršće integrirali u studijski program jer se u slučaju razvoja računalnih igara, gdje odličan posao radi nekoliko hrvatskih studija, radi o vrlo ozbiljnom globalnom biznisu i zanimljivom profesionalnom usmjerenju za studente računarstva. U tom će smislu i ovo opremanje profesionalnog gaming studija biti i dodatni iskorak kroz koji će naši studenti moći stjecati iskustvo iz ovog područja, kao i iz rada sa zvukom i videom, što naš studij multimedijskog računarstva čini još zanimljivijim.
– mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra

“EXPerience The Day” održava se 31. listopada 2015. s početkom u 12 sati u Visokom učilištu Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice), Zagreb. Više informacija o rasporedu događanja nalazi se na stranicama expgaming.org.

“EXPerience the Day” održava se u Zagrebu, u Visokom učilištu Algebra, 31. listopada 2015.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.