Reboot Infogamer 2015 je iza nas – bilo je dobro, masovno i čekamo slijedeći!

U svom četvrtom izdanju Reboot Infogamer 2015 je dokazao svoj kontinuitet, konstantan rast u popularnosti i broju posjetitelja, tako da ga već sada svrstavaju u jedan od najvećih gamerskih sajmova u ovom dijelu Europe, pa možda i u čitavoj Europi.

Oglas

Organizatori se hvale kako je sajam posjetio rekordan broj gamera i sve vrste zaljubljenika u video i druge zabavne igre. Reboot Infogamer 2015 je definitivno događaj za pamćenje, ludnica je trajala čak pet dana! Šteta je što ovakvih sajmova nema više, lijepo je otploviti iz svakodnevnih briga i obaveza u bezbrižan svijet igara.

No, ako ste mislili kako je ovo neozbiljan svijet, itekako se varate! Gamerska industrija je jedna od najprofitabilnijih industrija u svijetu u kojoj se vrte stotine milijardi američkih dolara. Samo jedna popularna igra može zaraditi više novca nego što je proračun jednog prosječnog hrvatskog grada. Ma, malo smo i rekli… 🙂

U 5 dana mogli smo uživati u 4 velike hale u kojima su se odvijale prezentacije novih igara i gamerski turniri, a međusobno su se družili developeri, izdavači, prodavači gamerskog hardvera koji je jedan od najskupljih. Primjerice, za vrhunska računala s vodenim hlađenjima i dodatnom gamerskom opremom možete kupiti i omanji automobil. Pogotovo je popularna gamerska periferija, vrhunski miševi i tipkovnice koje nerijetko koštaju i blizu tisuću kuna, a koje mogu pružiti prednost u igrama. Znate i sami – svaki se djelić sekunde računa!

Održani su i brojni međunarodni eSports turniri koji su sve popularniji kod nas, tako da ste mogli “lupati” protivnike u vrhunskim akcijskim pucačinama, strategijama ili online igrama. A bilo je i odličnih trkaćih simulacija, kao i borilačkih makljaža. Samo spomenite žanr, reći ćemo kako smo to vidjeli na Reboot Infogameru.

Održan Reboot Infogamer 2015 - sajam opravdao očekivanja brojne gamerske populacije 02

Ono što nam se posebno svidjelo je i po prvi puta ozbiljnije predstavljanje “indie game” developerima iz čitave Europe i regije. Za one koji ne znaju, “Indie” video igre su one koje su napravili pojedinci ili manji timovi bez financijske podrške ili podrške izdavača video igara. To je trend koji je u velikom porastu na globalnom tržištu i sve je više proizvođača igara koji sami odrađuju cijeli posao – od razvoja igre, preko promocije, pa sve do prodaje. Mnoge indie igre su i besplatne. Indie proizvođačima je bio posvećen praktički jedan cijeli paviljon.

Posebno pohvaljujemo i još jednu izložbu kolege Krunoslava Ćosića, koji je još jednom brojnim posjetiteljima predstavio svoju prebogatu kolekciju pametnih telefona, od njihovih početaka, pa sve do mnogih slavnih modela koji su obilježili jedan dio povijesti.

Reboot Infogamer 2015 je i ove godine okupio i mlade i one nešto starije, praktički nije bilo dobne granice. Naravno, već sada se radujemo petom izdanju Infogamera iduće godine…

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.