RECENZIJA: Aggression – Reign Over Europe

U ovoj igri možete izabrati jednu od 4 europske nacije i pokušati ostvariti nadmoć nad ostalima u razdoblju od 1910. do 1950. godine. Njemačka, Engleska, Francuska i Rusija imaju iste šanse da prevladaju ostale nacije, a u tome im mogu pomoći i saveznici koji vam se povremeno žele priključiti. Uvijek imajte na umu sa kim ste već u savezu da se ne bi dogodilo da prihvatite savezništvo neke države koja nije u dobrim odnosima sa nekom sa kojom ste već u savezu – moglo bi se dogoditi da dobijete novog saveznika i izgubite starog.

Na karti Europe upravljate svojim gradovima i razvijate se u željenom smjeru. Morate se pobrinuti da sve funkcionira kako treba u svim pojedinim gradovima i paralelno razvijati tehnologiju.gradove možete razvijati sami ili uključiti automatsko što vam može uštedjeti vrijeme pri igranju ali ipak je bolje da stvari preuzmete u svoje ruke. Na taj način se možete orijentirati na željeni tip tehnologije i krenuti putem koji ste si sami zacrtali.

Igra na tom nivou dosta podsjeća na Europu Universalis budući da ima taj kompleksni strateški dio koji jako utječe na ishode pojedinačnih bitki. Bitke su prikazane na ograničenim područjima i kod njih morate osvajati strateške točke koje su označene zvijezdama.

Prikaz je trodimenzionalan i pogled se može donekle približiti tako da se vide i jedinice – nije pretjerano detaljno ali to za samu igru nije niti važno. Bitkama se ne morate baviti jer postoji mogućnost i automatske borbe i u tom slučaju dobivate obavijest o ishodu bitke.

Najgore moguće rješenje – krvoproliće (bloodbath) – nije problem doživjeti ukoliko se niste dovoljno razvili tehnološki i ako nemate dovoljan broj jedinica. Stoga ne krećite u akciju ako niste posložili sve elemente potrebne za pobjedu. Vrijeme možete ubrzavati ili zaustaviti ako želite razmisliti o svom sljedećem potezu što je vrlo korisno ako čekate razvoj neke tehnologije.

Sve u svemu, ovo nije igra za one koji su navikli na brzo građenje objekata i jedinica te nešto malo razvoja tehnologije. Za ovu igru treba odvojiti nešto više vremena premda je Europa Universalis još uvijek neprikosnovena što se tiče te vrste strategija.

+Hvalimo
– mogućnost ubrzavanja vremena
– razaranje okoline
– dugotrajnost

– Zamjeramo
– ne baš najbolji zvuk
– miješanje 2 vrste igara

 

OCJENE:
Radnja: 7
Grafika: 7
Zvuk: 6
Igrivost: 7
Ukupni dojam: 7
Konačna ocjena: 68%

 

Platforma: PC
Izdavač: Buka Entertainment
Autor: Lesta Studio
Vrsta: strategija
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 25. ožujka 2008
Homepage: ovdje

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.