RECENZIJA: Army of two

Dva borca, privatne vojske, neposredna budućnost u kojoj velike korporacije upravljaju svijetom. Zvuči opako zar ne? Ne samo da zvuči opako nego tako i izgleda.

Igra je izišla za Playstation 3 i XBOX360 tako da su vlasnici računala ostali na neki način uskraćeni tj. limitirani na gledanje filmova u HD rezoluciji. A ti filmovi koje smo gledali posljednjih mjesec dana bili su dovoljni da nam počnu rasti zazubice.

Ono što se odmah primijeti je nevjerojatna sličnost sa najavljenim najnovijim nastavkom C&C Tiberium. Razlika između ova dva naslova je u tome što je Tiberium pucačina iz prvog lica dok je Army of Two akcijska pucačina iz trećeg lica.

Ono što odmah upada u oči je izuzetna detaljna razrađenost obaju igara (sudeći po snimkama iz igre Tiberiuma). Mnoštvo detalja koji oduševljavaju u kombinaciji sa gotovo sportskom atmosferom u igri dali su odličan rezultat.

Kooperativnost dvojice likova naglašava se tijekom igranja njihovim komentarima, kretnjama i međusobnom ovisnošću budući da će vrlo često jedan drugoga morati doslovno odvlačiti u zaklon i pokušavati izliječiti.

Sve to dobro funkcionira i ako igrate sami ali prava vrijednost igre vidi se kada igrate sa nekim od prijatelja. Ono što doprinosi kvaliteti igre je i velika interaktivnost sa okolinom. Primjerice, otrgnite vrata uništenog automobila da biste ih koristili kao štit. Jedan igrač drži vrata i kreće se dok drugi puca i čisti okolinu od terorista i ostalih negativaca.

Kretanje igrača je također detaljno razrađeno tako da svaki igrač onom drugome može napraviti ljestve i na taj način mu pomoći da savlada neku prepeku. Kada se popnete, pomozite suborcu i povucite ga za sobom. Uklizavanje i kolut naprijed su uobičajeni za savladavanje kraćih čistina do prvog zaklona. Kada dođete do zaklona, možete pucati naslijepo i pokušati srediti negativce. I dok pucate naslijepo, možete nišaniti premda će vam preciznost biti poprilično smanjena. Možete se čak praviti da ste mrtvi ali to kod protivnika pali samo jednom. Važno je da takvu priliku dobro iskoristite.

Vratimo se ponovo na izgled igre koji je, blago rečeno, razrađen do najmanjih detalja. Uvodne animacije su savršeno ispeglane, ali sama igra izgleda gotovo savršeno. Teško je reći savršeno jer uvijek postoji mogućnost da se pojavi nešto bolje, što izgledom, što igrivošću.

Igra je definitivno naslov koji treba imati svaki vlasnik PS3 ili XBOX360 konzole što će vam postati jasno već nakon prvih 15ak minuta igranja.

BIOKARTA
Naziv igre: Army of Two
Platforma: PS3, XBOX 360
Izdavač: EA Games
Autor: EA Montreal
Vrsta: pucačina iz trećeg lica
Max. igrača: 1-2, 4 online
Namijenjena: odraslima
U prodaji od: 06. ožujka 2008.
Homepage: www.ea.com/armyoftwo/index.jsp

+ Hvalimo.
– GRAFIKA!!!
– kooperativna igra
– jesmo li spomenuli GRAFIKU?

– Zamjeramo
– slab AI
– kratkoća kampanje
– nema verzije za računala (za sada)

OCJENE:
Radnja: 7
Grafika: 9.5
Zvuk: 8
Igrivost: 9
Ukupni dojam: 9
Konačna ocjena: 85%

 

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.