RECENZIJA: Boulder Dash Rocks

Nekada davno zabavljao nas je Boulderdash. Pa nakon njega Boulderdash 2. i Boulderdash 3. i nakon toga gomila Boulderdasha uključujući i editor. Radnja igre je jednostavna: u ulozi ste čovječuljka, pače vanzemaljca, koji mora sakupiti određeni broj dijamanata u labirintu koji je pun zemlje, kamenja i raznoraznih smetala.

 

Fora je u tome što kamenje pada pod utjecajem gravitacije čim ispod njega nema zemlje ili ako dolje lijevo i desno nema zemlje ili nekog drugog objekta. Ako vam padne na glavu, gubite život. Smetala variraju od onih jednostavnih sa jednom jedinom putanjom po kojoj se kreću do onih opasnijih koja vas naganjaju čim im se oslobodi prolaz. Obično su zatvorena na nekom malom prostoru omeđenom zemljom ili kamenjem i, gle čuda. Nalaze se baš vama na putu tako da ste ih prisiljeni osloboditi kopajući zemlju i pomičući kamenje.

 

Sva sreća, i za smetala vrijedi isto pravilo kao i za vas – ukoliko im na glavu padne kamen, gotovi su pa se zato potrudite da im namjestite zamku i odgurate kamen tako da padne na njih.

Verzija za DS je obogaćena i mogućnošću povlačenja kamenja i korištenjem laserskog pištolja koji vi, kao pravi svemirac, morate imati u svom arsenalu. Naravno, da biste izveli neku od ove dvije radnje, morate prvo napuniti oružje tako da djeluje kao magnet (zeleni kvadratići) ili tako da djeluje kao laserski pištolj (crveni kvadratić). Nakon što privučete kamen ili upucate nekoga (nešto) morate ponovo napuniti oružje na odgovarajućem kvadratiću. Imajte na umu da kvadratići nakon jednog ili više punjenja gube svoju funkciju tako da morate dobro isplanirati svaki svoj pokret. Vrlo brzo ćete se naviknuti na ponavljanje pojedinih nivoa jer ćete način njihovog prelaska morati naučiti napamet.
Igru mogu igrati do 2 igrača a njezina jednostavnost i zaraznost u kombinaciji sa 130 nivoa u 4 različita svijeta će vas držati okupiranim dugo dugo vremena…

BIOKARTA
Naziv igre: Boulder Dash Rocks
Platforma: DS, PSP
Izdavač: 10Tacle Studios
Autor: 10Tacle Studios
Vrsta: logička arkada
Max. igrača: 1-2
Namijenjena: svima
U prodaji od: 23. studenog 2007
Homepage: www.boulder-dash-rocks.com
+ Hvalimo.
– veliki broj nivoa
– jednostavnost
– igra je zabavna
– Zamjeramo
– komande

OCJENE:
Radnja: 8
Grafika: 7
Zvuk: 6
Igrivost: 9
Ukupni dojam: 8
Konačna ocjena: 76%

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.