RECENZIJA: Brothers in Arms: Hell’s Highway

Verzija igre za PS3 je dobra. Ali verzija za računala nadmašila je samu sebe. Sam početak igre obećava izvrsnim animacijama i odličnim zvukom.

Već na samom početku moguće sumnje u samu igru raspršene su jer se grafika u igri i animacijama gotovo uopće ne razlikuje. Radnja igre odvija se krajem rata nakon iskrcavanja u Normandiji i prati živote nekolicine američkih vojnika. Igra se odlikuje misijama koje se sastoje od kratkih, dinamičnih i uvijek različitih dijelova od kojih svaki ima svoje ciljeve. Svaki do tih dijelova sadrži nekoliko kontrolnih točaka na kojima igra automatski snima poziciju.

Način igranja ne razlikuje se uvelike od prethodnih Brothers in Arms naslova. Dakle, osim standardnih komandi tu su još i mogućnost sakrivanja iza zaklona te pucanje iznad ili sa svake strane zaklona.

Oružje je standardno i tu nema nekih velikih iznenađenja; odjednom možete nositi do 3 različita oružja (pištolj uvijek ostaje uz vas i računa se kao osnovno naoružanje) a streljiva ima dovoljno. Ukoliko slučajno ostanete bez streljiva jednostavno pokupite neko oružje koje ostaje iza protivnika i krenite dalje.

Zdravlje obnavljate tako da se sklonite iza prvog zaklona van dohvata neprijateljskih metaka i granata. čim primijetite da se ekran previše zacrveni to znači da ste previše puta pogođeni i da se morate skloniti inače padate mrtvi na licu mjesta.

Misije se sastoje od izviđanja, uništavanja pojedinih objekata ili neprijateljskog krupnog naoružanja. Na nekim nivoima vozite razna vozila i morate izvršiti određeni zadatak. Primjerice, u prvoj takvoj misiji vozite britanski tenk i morate uništiti 8 njemačkih 88ica.

Uništavate gotovo sve što vam se nađe na putu – neke objekte ne možete uništiti ali oni sprečavaju da se previše udaljite od ciljeva misije. Smjer u kojem morate ići označen je strelicom u donjem lijevom uglu ekrana.

Ono što šokira u samoj igri je spoj izvrsne grafike i igrivosti. Igra vam jednostavno ne dozvoljava da se odlijepite od nje i završetkom svake misije ćete samo poželjeti još akcije. Očito je da je formula kratkih i dinamičnih misija uspješno iskorištena i ovaj put tako da igra za jednog igrača predstavlja pravu poslasticu za svakog ljubitelja pucačina iz prvog lica. A tu je još i multiplayer…

+ Hvalimo
– izvrsna grafika
– odličan zvuk
– atmosfera
– dobre misije
– neprestana akcija

Zamjeramo
– nemogućnost uništavanja baš svega

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Ocjena: 96 %

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.