RECENZIJA: GTA Chinatown Wars

Nalazite se u ulozi Huang Lee-a, razmaženog bogataša koji nakon ubojstva oca dolazi u Ameriku noseći drevni mač njegovom ujaku Kenny-u. No kad dođe na aerodrom biva napadnut i opljačkan naravno izgubivši i mač. I tada vi nastupate u potrazi za bogatstvom, časti i osvetom.

Kamera je iz ptičje perspektive kao u GTA 1 i 2. Na gornjem ekranu ste vi i gdje se odvija uglavnom sve vezano za igranje, a na donjem je mapa i inventar oružja. Misije su raznolike i zabavne samo što od obavljanja istih nećete biti baš bogati. Za to su tu dilanje droge, obavljanje taxi misija, kao i policijskih, bolničkih i vatrogasnih.

GTA Chinatown Wars

Upotreba donjeg ekrana je stvarno maksimalno iskorištena. Prodavanje i kupovanje droge je jedna novost koju nismo imali prilike prije vidjeti. Nitko nije očekivao da će ovo imate važniju ulogu u igri, ali svi su se grdno prevarili. Ima 6 vrsta različite droge koja se prodaje u različitim kvartovima od različitih ljudi. Morate paziti što kupujete i po kojoj cijeni.

Provaljivanje u vozila je isto postala jedna zabavna radnja. Nije više samo slomi staklo i uđi. Sa svojim “stylusom” morate nekad i spajati žice. Misije su raznolike sto mi se jako svidjelo. Nije više ubi ovog, donesi ovo. Tako ćete morati tetovirati člana trijade ili dok se vas vođa utrkuje vi ćete morati sabotirati druge trkače tako sto će te ih gurati sa staze.

Još jedna zanimljivost je način bijega policiji. Zna se da je u prijašnjim nastavcima bilo nemoguće pobjeći kad bi vas lovile 2 ili vise zvjezdica. Sada ih jednostavno možete izgurati sa ceste ili zabiti u stup. Tada će vam se pojaviti znak “X” što znači da ste se riješili jednog vozila.

GTA Chinatown Wars

Ako ste mislili da zbog male zvučne kartice neće moći biti radio stanica, grdno ste se prevarili. Imate 5 različitih radio stanica sa 5 različitih vrsta muzike. Od rap-a do country-a. U igri je ista mapa kao u GTA 4 samo sto nema Aldernyja.

Kao što ste iz imena igre zaključili sve se vrti oko kineske mafijaške organizacije, no zbog toga niste ograničeni za rješavanje misija po cijelom gradu i naravno uz story misije ima i dodatnih misija da vas zabave kad vam dosadi ubijati Kineze. Jedna stvar iz starih GTA 1 i 2 vraćen je “rampage” za one koji ne znaju to je kad u određenom vremenu sa oružjem trebate ubiti određen broj ljudi tako da bi dobili bodove i nastavili ubijati.

Ako je netko mislio da će zato biti zakinut za nešto sto je imao na prijašnjim GTA-ima grdno se prevario, ako nemate DS svakako ga kupite jer ne znate sto propuštate dok ne probate igru.

Dobro: akcijska avantura koju je napravio Rockstar, a zove se GTA jeli više ista potrebno?!?

Lose: kamera nekad zna biti losa kada bježite policiji

GTA Chinatown Wars

Naziv igre: Grand Theft Auto Chinatown Wars
Platforma: Nintendo DS
Izdavač: Rockstar Games
Autor: Rockstar Leeds
Vrsta: akcijska avantura
Max. igrača: 1
Namijenjena: odraslima
Ocijena: 9/10 – apsolutno najbolja igra na Nintendo DS
Homepage: www.rockstargames.com/chinatownwars

Recenziju poslao: Maroje Kalina, Dubrovnik

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.