RECENZIJA: Imperium Romanum

Igrali smo demo, očekivali smo više ali to se nije dogodilo. Ova igra nakon Caesara i sličnih igara ne nudi ništa novo. Naravno, situacija nije baš katastrofalna budući da igra ipak može poslužiti kao lagana neobavezna zabava ali samo to.

Na početku igre birate naselje koje ćete igrati i odmah dobivate zadatke. Zadaci su predstavljeni pločicama na kojima je navedeno što treba učiniti. Zadaci su koncipirani tako da krećete od lakših prema težima i obično se radi ot ome da morate sagraditi neku građevinu za čije građenje morate naselje dovesti do nekog nivoa. Primjerice, morate omogućiti naseljenicima da nekoliko nastambi postanu vile ili kuće. Ili morate izgraditi Circus Maximus koji vam omogućava da smirite građane kada se počnu buniti protiv vas – kruha i igara!

Sistem izgradnje infrastrukture je isti kao i Caesaru i sličnim igrama. Prilikom širenja morate se pobrinuti da osigurate da svaki kvart ima prefekturu, hram, krčmu (u kojoj dobivate informacije) i slično.

Igra izgleda zadovoljavajuće premda se vidi da grafički pogon nije baš u cvijetu mladosti i komande na mišu za približavanje i rotaciju pogleda dobro funkcioniraju i uglavnom nema nekih problema sa kamerom. U igri ima nekih detalja koji su simaptični; primjerice, nakon što platite održavanje utrka u Circus Maximusu, možete približiti pogled i promatrati kako se utrkuju.

Zvuk je napravljen minimalistički i zadovoljava u onim najosnovnijim crtama – primjerice, zvukovi iz prirode su solidni i to je to. Nažalost, u samoj igri se ništa naročito ne ističe i nakon što isprobate igru, vjerojatno nećete poželjeti zaigrati ju ponovo. Šteta.

+ Hvalimo.
– jednostavnost igranja
– Zamjeramo.
– igra ne nudi ništa novo
– prejednostavna igra
– lošija je od sličnih igara
OCJENE:
Radnja: 5
Grafika: 6
Zvuk: 6
Igrivost: 6
Ukupni dojam: 6
Konačna ocjena: 58%
Platforma: PC
Izdavač: SouthPeak Interactive
Autor: Haemimont
Vrsta: menadžerska strategija
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 11. ožujka 2008
Homepage: www.imperium-game.com/en

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.